Categories: Ηλεία

Καταστροφές και σπασμένοι δρόμοι από την κακοκαιρία στο Λατζόι

Share

Ζημιές και μικρές καταστροφές προκάλεσε η ασταμάτητη νεροποντή που έπληξε το Λατζόι χθες.

Αρκετοί δρόμοι του νερού πλημμύρισαν, ένας αγροτικός δρόμος αποκλείστηκε από την πτώση ενός δέντρου, ενώ ο δρόμος ανάμεσα στη συνοικία του Γραμματικού και του Βιλαέτη έχει καταστραφεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα η διέλευση να μην είναι εφικτή.

Επιπλέον, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας χρειάστηκε η επέμβαση των κατοίκων του χωριού αλλά και του προέδρου κ. Νώντα Μπαρτζάκου για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τρακτέρ που «κόλλησε» λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης και για αρκετές ώρες η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα.

Οι κάτοικοι και ο πρόεδρος του χωριού ζητούν έργα και μικρές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του χωριού, ώστε να  μην αντιμετωπίσουν ξανά δύσκολες καταστάσεις σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Η κα Κωνσταντίνα Παπαδάκη είναι κάτοικος Λατζοϊου και ο δρόμος που οδηγεί από το σπίτι της στο χωριό αποκλείστηκε από την πτώση ενός δέντρου. Ακόμα, όπως δήλωσε η ίδια, κάθε φορά που βρέχει η αυλή του σπιτιού της γεμίζει νερά, αφού τα αποστραγγιστικά κανάλια γύρω από αυτό δεν επαρκούν για να συγκρατήσουν τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό.

Την έντονη ανησυχία του για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία εξέφρασε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λατζοϊου κ.Νώντας Μπαρτζάκος, τονίζοντας  πως παρά το γεγονός πως ότι το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν νέα αποστραγγιστικά κανάλια, δυστυχώς πλέον δεν επαρκούν και χρειάζονται νέα έργα στην περιοχή.

Άλλο ένα σημείο που αντιμετωπίζει καιρό το Λατζόι είναι η είσοδος του χωριού, αφού τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό καταλήγουν απευθείας στα πρώτα σπίτια.

Το τελευταίο ζήτημα που πρόεκυψε μετά το πέρας της κακοκαιρίας είναι η ολική καταστροφή του δρόμου ανάμεσα στο Βιλαέτη και το Γραμματικό, σε τοποθεσία που βρίσκονται κάποιες από τις κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες τώρα δεν είναι προσβάσιμες.

Σε αυτό το δρόμο εγκλωβίστηκε και ο κτηνοτρόφος κ.Γιώργος Τσίγκρηλας με τη σύζυγό του την ώρα που έφευγαν από τη μονάδα που διατηρούν στην περιοχή. «Η σφοδρή βροχόπτωση έσπασε εντελώς το δρόμο που οδηγεί από το χώρο που έχω τα ζώα στο σπίτι μου. Ευτυχώς χάρη στην παρέμβαση των κατοίκων καταφέραμε με τη γυναίκα μου να διασχίσουμε το δρόμο με τα πόδια» όπως είπε χαρακτηριστικά.