Οικονομία

Κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019

Ακούστε το άρθρο

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατατέθηκε σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπως προβλέπει το άρθρο 121, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής και θα παραπεμφθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα αποτυπώνεται το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων.

«Από τη μεριά μας έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί φυσικά και το σύνολο των αντιμέτρων.  Αντιθέτως έχουμε εξηγήσει και αυτό θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος για να καταλήξει: «Η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων αυτών θα καθοριστεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Όλη η επικαιρότητα