Ηλεία

Καταθέτουν 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας! (VIDEO)

kinhma_enantia_sto_mnhmonio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό του ενός ευρώ, για τα τέλη κυκλοφορίας, θα καταθέσουν αυτή την Τρίτη στις 9 το πρωί στην Εφορία του Πύργου, τα μέλη του κινήματος «Ενάντια στο Μνημόνιο», που δραστηριοποιείται στον Νομό Ηλείας, καλώντας όλους τους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας τους, να δώσουν το «παρών» με τη συμμετοχή τους στη δράση.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το κίνημα, συνεχίζει, όπως αναφέρουν τα μέλη του, να διεκδικεί τα δικαιώματά του ενώ αρκετοί πολίτες, συμμετέχουν ενεργά στην δράση «1 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας», που από το 2011, έχει ξεκινήσει να υφίσταται στην περιοχή του Πύργου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κινήματος, φαίνεται πως αρκετός κόσμος, στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται και κάθε χρόνο καταβάλλει το ποσό του ενός ευρώ, καθώς πέρυσι περίπου 730 άτομα, προχώρησαν στην κατάθεση του ενός ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας.


«Ο φόρος αυτός είναι παράλογος και αντισυνταγματικός γιατί είναι ένας φόρος που έχει προσαύξηση 100% για μία μέρα καθυστέρησης και προκαταβάλλεται για την επόμενη χρονιά. Το οδικό δίκτυο είναι άθλιο και κάθε χρόνο στην Ελλάδα θρηνούμε εκατοντάδες νεκρούς. Να μην αναφερθούμε στο 57% του φόρου που πληρώνουμε στο κάθε λίτρο βενζίνης που μόνο αυτό φτάνει να μην επιβαρύνουμε με κανέναν άλλο φόρο τα οχήματά μας. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ανατροπής – αντίστασης σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο κόσμος να μην φοβάται και να βγει στους δρόμους να το δείξει. Να έχουμε ανατροπή αυτής της άθλιας κυβέρνησης που έχει φτάσει τον κόσμο στην εξαθλίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του κινήματος «Ενάντια στο Μνημόνιο», Βασίλης Τσίγκλας.

Από την πλευρά του το μέλος, Γιώργος Δούνιας επεσήμανε ότι: «Καταθέτουμε το 1 ευρώ σαν πράξη αντίστασης. Θεωρούμε πως είναι δίκαιο και νόμιμο αυτό που κάνουμε γιατί υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Εμείς καταθέτουμε 1 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε περίπτωση που δεν το δεχθεί, όπως είχε γίνει πέρυσι, θα πάμε με δικαστικό επιμελητή και θα τα καταθέσουμε. Επίσης έχουμε καταθέσει τις αγωγές και περιμένουμε να γίνει το δικαστήριο. Ειδικά για φέτος άργησε λίγο το κίνημα να προχωρήσει στην δράση γιατί είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση ότι θα φέρει με τροπολογία μέτρο το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να καταθέτουν τα τέλη με τον μήνα και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα περιμέναμε να γίνει αυτό, όμως ούτε αυτό δεν έγινε».

«Καλούμε όλους τους πολίτες, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί στην Εφορία ενάντια σε αυτούς που μας έχουν καταστρέψει. Ζητάμε να δικαιωθούμε, να μην πληρώσει κανένας και να καταβάλουμε 1 ευρώ για τα τέλη, να μην φοβηθεί κανένας. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον αριθμό της ταυτότητάς τους», είπε από την μεριά του το μέλος του κινήματος Χρήστος Ζέρβας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα