Life

Kate Bush: Σπάει ρεκόρ Γκίνες η αναβίωση του “Running Up That Hill” στο Stranger Things 4

Η Kate Bush έχει και επισήμως σπάσει τρία ρεκόρ Γκίνες με το κομμάτι "Running Up That Hill" που ακούγεται στη σειρά του Netflix, "Stranger Things".
Ακούστε το άρθρο

Τελειωμό δεν έχει η τροχιά επιτυχίας του τραγουδιού “Running Up That Hill” της Kate Bush, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πέμπτο άλμπουμ της Kate Bush, με τίτλο “Hounds Of Love” (1985). Το κομμάτι έφτασε στο Νο 1 του βρετανικού singles chart στις 17 Ιουνίου, αφού ακούστηκε στην τέταρτη σεζόν της σειράς του Netflix, “Stranger Things”. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο ΝΜΕ η Kate Bush έχει και επισήμως σπάσει τρία ρεκόρ Γκίνες με το κομμάτι του “Stranger Things”.

Στην πρώτη του κυκλοφορία, 37 χρόνια πριν, το ‘Running Up That Hill’ είχε φτάσει στο Νο 3 των βρετανικών charts, ενώ επανήλθε στα charts το 2012, όταν ακούστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η Kate Bush δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την επιτυχία ούτε στα πιο τρελά της όνειρα. «Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν της φανταστικής, συναρπαστικής νέας σειράς “Stranger Things” κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. Περιλαμβάνει το τραγούδι “Running Up That Hill” στο οποίο δίνεται μια εντελώς νέα πνοή από τους νεαρούς θαυμαστές που λατρεύουν το σόου – το λατρεύω κι εγώ!.

Εξαιτίας αυτού, το “Running Up That Hill” έχει ανέβει στα charts σε όλο τον κόσμο και έχει μπει στα βρετανικά charts στο Νο. 8. Είναι όλα πραγματικά συναρπαστικά! Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι υποστήριξαν το τραγούδι. Περιμένω με κομμένη την ανάσα για την υπόλοιπη σειρά τον Ιούλιο», έγραψε η καλλιτέχνις στα social media.

“Η σκέψη ότι όλα αυτά τα νέα παιδιά ακούνε το τραγούδι για πρώτη φορά και το ανακαλύπτουν είναι πολύ φοβερή για μένα” είπε στο BBC Radio 4.

Τα τρία ρεκόρ Γκίνες που έσπασε η Bush είναι:

Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα καλλιτέχνις που φτάνει στο Νο 1
Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ένα κομμάτι καταφέρνει -από τη στιγμή της κυκλοφορίας του – να φτάσει στο Νο 1 του επίσημου βρετανικού Singles Chart
Η μεγαλύτερη χρονική απόσταση ανάμεσα σε κομμάτια του ίδιου καλλιτέχνη που γίνονται Νο 1.
Η Cher ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία καλλιτέχνις στο βρετανικό Νο 1 των singles, με το “Believe” το 1998, όταν ήταν 52 ετών. “Bravo Kate” έγραψε η Cher στο Twitter για την “νίκη” της 63χρονης Bush!

“Τα ρεκόρ είναι εκεί για καταρρίπτονται” συνέχισε. “Χρειάστηκε να αγωνιστούμε για να περάσουμε την κουρτίνα της τεστοστερόνης και το κάναμε ώστε τα κορίτσια που ήρθαν μετά από εμάς να μπορούν να τραγουδούν όσο θέλουν. Με mega σεβασμό.”

Χρειάστηκαν 36 χρόνια και 310 μέρες για να φτάσει το “Running Up That Hill (A Deal With God)” στην κορυφή. Από πλευράς ρεκόρ Γκίνες, το κομμάτι εκθρόνισε στους Wham! και το ‘Last Christmas’ (1984) που χρειάστηκε 36 χρόνια και 23 ημέρες για να γίνει Νο 1, τον Ιανουάριο του 2021.

Το πρώτο Νο 1 της Kate Bush ήταν με το ‘Wuthering Heights’ το 1978 και ακολούθησε το “Running Up That Hill” το 2022 . Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Tom Jones, με το πρώτο του Νο 1 να είναι το ‘Green, Green Grass Of Home’ το 1967 και το επόμενο το 2009 (42 χρόνια μετά) με το ‘Barry Islands In The Stream’.

Το “Running Up That Hill” παίζει βασικό ρόλο στην τελευταία σεζόν του “Stranger Things”, καθώς είναι το αγαπημένο τραγούδι του χαρακτήρα της Max, την οποία υποδύεται η Sadie Sink, και εμφανίζεται ως μοτίβο σε όλη τη διάρκεια. Έχει κομβική σημασία γιατί είναι αυτό που “σώζει” την Max από τον Vecna.

Το τραγούδι έχει γίνει μεγάλη επιτυχία στη γενιά των νέων της Generation Z, που δεν είχαν γεννηθεί όταν το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985, ενώ πλέον έχει γίνει viral στο TikTok.

Το “Running Up That Hill (A Deal With God)” είναι και το κομμάτι που στρίμαρε πιο πολύ στον κόσμο τον περασμένο μήνα στο Spotify, με 57 εκατομ. ακροατές σε μία εβδομάδα μόνο.

Εντωμεταξύ, τα δύο τελευταία επεισόδια του “Stranger Things 4” είναι διαθέσιμα στο Netflix από 1η Ιουλίου.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα