Κατέληξε ο ηλικιωμένος δικυκλιστής από το τροχαίο στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας

Κατέληξε, δυστυχώς, ο ηλικιωμένος δικυκλιστής, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Τρίτης, σε τροχαίο, επί της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Κάτω Σαμικού.

Τραγική κατάληξη είχε ένας ηλικιωμένος άνδρας που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Πύργου- Κυπαρισσίας στο ύψος του Κάτω Σαμικού, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη λίστα με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στους «αιματοβαμμένους» δρόμους της πολύπαθης Ηλείας.

Ελάχιστα λεπτά μετά τις 12 μ.μ, ο 82χρονος Γ.Μ. που κινούταν επί της Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας με δίκυκλο, με κατεύθυνση από Ζαχάρω προς Κάτω Σαμικό, επιχείρησε να στρίψει στην πρώτη έξοδο για το Κάτω Σαμικό. Τα παιχνίδια της μοίρας όμως έμελλε να του παίξουν άσχημο παιχνίδι. Όχημα το οποίο κινούταν και αυτό επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, στο αντίθετο ρεύμα και με πορεία προς τη Ζαχάρω, όπως φάνηκε ξαφνιάστηκε από την κίνηση του ηλικιωμένου δικυκλιστή και παρά τις προσπάθειές της οδηγού του  οχήματος να αποφύγει τον 82χρονο, υπήρξε σφοδρή σύγκρουσή του με το όχημα, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και στο πόδι.

Διερχόμενοι οδηγοί έσπευσαν άμεσα να καλέσουν τις αρχές, με το ΕΚΑΒ να φθάνει άμεσα στο σημείο και να παραλαμβάνει τον τραυματισμένο σοβαρά 82χρονο προκειμένου να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του. Στο σημείο ωστόσο βρέθηκε και η Τροχαία Πύργου, η οποία εξέτασε τα αίτια του τροχαίου και ρύθμισε τη διέλευση των οχημάτων από το σημείο. Όσον αφορά την οδηγό του οχήματος και το παιδί της που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα, είναι μια χαρά στην υγεία τους αλλά έχουν σοκαριστεί από τη συγκλονιστική στιγμή που έζησαν.

Δυσάρεστη τροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο 82χρονος διαγνώσθηκε με βαριά κάκωση στο πόδι. Η κατάστασή του ήταν τέτοια που οδήγησε τους ιατρούς στην απόφαση να τον εγχειρήσουν, μιας και τα χτυπήματα σε γόνατο και κεφάλι κρίνονταν ιδιαίτερα σοβαρά. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της εγχείρησης στην οποία υπεβλήθη χθες το απόγευμα και παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε!

 

Σημείο-«κόλαση»

Το σημείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 82χρονος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πραγματική «κόλαση» για έναν οδηγό, αφού και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία. Η επικινδυνότητα του οδοστρώματος, η στροφή που εγκυμονεί κινδύνους, η είσοδος/ έξοδος της τοπικής κοινότητας Κάτω Σαμικού που δεν έχει την καλύτερη ορατότητα, αποτελούν τις βασικές αιτίες που όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν να συμβαίνουν τροχαία που βάφουν με αίμα την άσφαλτο.

Οδικά δίκτυα σαν αυτά κρίνουν επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης των υπαρχόντων καθώς και ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα– Πύργος– Ολυμπία– Καλό Νερό– Τσακώνα, προκειμένου να σταματήσει το συνεχόμενο χτίσιμο εικονοστασίων που τα τελευταία χρόνια κοσμούν τους δρόμους της Ηλείας και θυμίζουν σε όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί άδικα στους κακοσυντηρημένους δρόμους.