Ηλεία

«Καθαρή» από νεκρά ψάρια η λίμνη Καϊάφα

Ακούστε το άρθρο

«Καθαρό» είναι από χθες το μεσημέρι το κανάλι της ανατολικής πλευράς της λίμνης του Καϊάφα, καθώς περισυνελέγησαν τα νεκρά ψάρια από την εταιρεία Fargeco Hellas, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων με έδρα τα Λεχαινά.

Ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας και τον δήμο Ζαχάρως, εργαζόμενοι της εταιρείας μετέβησαν χθες στο κανάλι και ξεκίνησαν τη διαδικασία.

Σοκάρουν τα δεκάδες νεκρά ψάρια στα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα!

Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο υπεύθυνος της Fargeco, Aνδρέας Αλεξανδρόπουλος, η εταιρεία προσφέρθηκε –αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες- να πάρει τα νεκρά ψάρια και να τα διαχειριστεί με βάση τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

«Ήταν ένα δύσκολο περιβαλλοντικά πρόβλημα, το οποίο λύθηκε άμεσα και γρήγορα, χάρη στην κινητοποίηση και την αντιμετώπιση των αρμόδιων υπηρεσιών. Αφού έγινε η απαραίτητη διαδικασία, η Fargeco προσφέρθηκε, μετά την περισυλλογή που έκανε ο φορέας του ΕΟΤ, να πάρει τα νεκρά ψάρια για να τα διαχειριστούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους σωστούς και κατάλληλους περιβαλλοντολογικούς όρους», τόνισε ο κ.Αλεξανδρόπουλος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία, λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας και τους κανόνες περιβάλλοντος που διέπουν τα ζωικά υποπροϊόντα  δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα εδώ και έξι χρόνια, συμβάλλοντας  αποτελεσματικά στη σωστή χρήση και διαχείρισή τους, από όποια πηγή και αν αυτά προέρχονται.

Παρόντες ήταν ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, και ο διευθυντής των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, Νίκος Λευκαδίτης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε συνολικά το πρόβλημα.

Τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία με όλους τους φορείς εξέφρασε και ο δήμαρχος Ζαχάρως, Νίκος Φάμελος, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι να συνεχιστεί η συνεργασία για την ανάπτυξη στην περιοχή του Καϊάφα.

Όλη η επικαιρότητα