Ηλεία

Καθαρισμός και αποψίλωση στην Ε.Ο Πύργου – Τριπόλεως

*Αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β.Γιαννόπουλο, το Π.Σ και το Δασαρχείο Πύργου, από το Λούβρο έως τη Γέφυρα του Ερυμάνθου
Ακούστε το άρθρο

 Με αμείωτο ρυθμό προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στο Επαρχιακό και σε τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου, στο πλαίσιο των προληπτικών εργασιών για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος παρακολούθησε τις εργασίες, ενώ σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δασαρχείο Πύργου έκανε αυτοψία σε σημεία στα οποία απαιτούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις.

   Το πρωί της Παρασκευής 1η Ιουλίου 2022, ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και από τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, παρακολούθησαν τις εργασίες που εκτελούνται στο τμήμα της Ε.Ο Πύργου – Τριπόλεως, από την Τ.Κ Λούβρου έως και την γέφυρα του Ερυμάνθου (σ.σ όρια Ν. Ηλείας). Ένα τμήμα στο όποιο δεν έχουν εκτελεστεί αντίστοιχου εύρους και έκτασης εργασίες καθαρισμού, για αρκετά χρόνια. 

Σε προτεραιότητα οι παρεμβάσεις

   Το εν λόγω τμήμα παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα, λόγω των χαρακτηριστικών του οδικού δικτύου (μικρή διατομή οδοστρώματος, μεγάλες κλίσεις, συνεχείς στροφές κ.α), της πυκνής βλάστησης και της πολυχρηστικότητάς του. Η αναγκαιότητα για παρεμβάσεις καθαρισμού αλλά και απομάκρυνση δέντρων με επικίνδυνη κλίση, είχε επισημανθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΣΟΠΠ ΠΕ Ηλείας, και μάλιστα είχε τεθεί σε προτεραιότητα κατά τον σχεδιασμό της Π.Ε Ηλείας από τον κ. Γιαννόπουλο και από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμ. Πολιτικής Προστασίας. Για τους ίδιους λόγους επιλέχθηκε η εν λόγω περιοχή και από το Πυροσβεστικό Σώμα για την διεξαγωγή της άσκησης «Δια Πυρός 2022», τον περασμένο Μάιο. 

   Παράλληλα με τον καθαρισμό εκατέρωθεν της οδού και την απομάκρυνση της άγριας βλάστησης, που μειώνει την ορατότητα και εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, ο εργολάβος θα προχωρήσει και στην κοπή των πεύκων που βρίσκονται πλησίον του οδοστρώματος και παρουσιάζουν επικίνδυνες κλίσεις. Στόχος αυτής της ενέργειας – όπως εξήγησε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης – είναι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες πτώσης και ο αποκλεισμός της οδού, και συνακόλουθα να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διαφυγή των κατοίκων και διερχομένων, σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς. Αυτά τα σημεία και τα επικίνδυνα δέντρα, εντοπίστηκαν και επισημάνθηκαν στον εργολάβο και από τους κ.κ Κωνσταντακόπουλο και Λάττα – τη συνδρομή των οποίων είχε ζητήσει ο κ. Γιαννόπουλος για το ζήτημα αυτό – παρουσία και του προέδρου της Τ.Κ Λούβρου Αλέξη Κατσάνη, κατά την αυτοψία που έκαναν σε όλο το μήκος του παραπάνω τμήματος του οδικού δικτύου έως και την Γέφυρα του Ερυμάνθου. 

   Αντίστοιχες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί, και θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια, και σε άλλα σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. 

Όλη η επικαιρότητα