Ηλεία

Καθαρίζουν όλα τα χωριά της Ολυμπίας εντός της εβδομάδας

apokomidh.jpg

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ευελπιστούμε ότι όλα τα χωριά θα είναι καθαρά», λέει ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στον ΧΥΤΑ Παλαίρου 450 και έχουν καθαριστεί 40 από τα 50 χωριά και οικισμούς του δήμου.Η διαδικασία μεταφοράς των σκουπιδιών, αφού πέρασε από… 40 κύματα, ξεκίνησε τελικά προ τριών εβδομάδων και ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί άλλα εμπόδια (όπως π.χ έλλειψη καυσίμων) που θα κολλήσουν εκ νέου τη διαδικασία της μεταφοράς, αφού από την πλευρά του δήμου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των μικρών και καθημερινών αυτών προβλημάτων.


«Μέχρι στιγμής έχουμε μεταφέρει 450 τόνους και έχουμε καθαρίσει το 80% του δήμου. Πέραν της απομάκρυνσης των συσσωρευμένων σκουπιδιών όμως, φροντίζουμε να μην δημιουργηθούν εκ νέου βουνά σκουπιδιών, κάνοντας παράλληλα τακτική αποκομιδή στα χωριά που καθαρίζουμε. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα δε, υπολογίζουμε ότι θα έχουμε καθαρίσει όλα τα χωριά ώστε να μπούμε πλέον στους κανονικούς μας ρυθμούς, με τρία καθημερινά δρομολόγια για τα αστικά απορρίμματα και ένα για την ανακύκλωση», εξηγεί ο κ. Γεωργακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική συμφωνία με τον ΧΥΤΑ Παλαίρου αφορά τη μεταφορά 1.000 τόνων, με δυνατότατα επέκτασης της σύμβασης για 500 ακόμα τόνους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα και τον Οκτώβριο, η μεταφορά θα μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.


Τέλος, σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρουν και οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και έχουν ήδη δηλώσει ότι επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα Καθαριότητας, ως συνοδοί απορριμματοφόρων.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα