Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Καθαρό μήνυμα νίκης η συγκέντρωση του Απόστολου Κατσιφάρα στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

«Η Πάτρα, η Αχαΐα, ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής. Ψηφίζουν προοδευτικά, ψηφίζουν “ναι” στο δικαίωμα στην πρόοδο, δίνουν δύναμη στο συνδυασμό μας να συνεχίσει ένα έργο που αλλάζει τις ζωές όλων μας, δημιουργεί ευκαιρίες για τους νέους και στηρίζει όλη την οικογένεια».

Μ’ αυτή τη φράση άνοιξε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Μιλώντας σε μια μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση έξω απ’ το εκλογικό του κέντρο ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα έργα που έκανε η Περιφέρεια στην Πάτρα και στην Αχαΐα (Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», Μίνι Περιμετρική, Παντάνασσα, Προαστιακός Σιδηρόδρομος, σχολεία, αποχετευτικό δίκτυο Αιγιαλείας κ.ά.) και κυρίως στον έτοιμο, δρομολογημένο και με διασφαλισμένους πόρους σχεδιασμό για το αύριο («Λαδόπουλος», Περιαστικό Πάρκο στην βόρεια είσοδο της Πάτρας, τρένο, Οικοτουριστικό Πάρκο στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, εξοπλισμός στα Νοσοκομεία κ.ά.).

«Είμαστε ένας δυνατός συνδυασμός, είμαστε μια δυνατή ομάδα στην Περιφέρεια που έχει τη γνώση, έχει την ικανότητα και το όραμα να παράγει έργο και να φέρνει αποτελέσματα» είπε ο κ. Κατσιφάρας.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε μια δυνατή ομάδα που δεν υποσχέθηκε, δεν είπε λόγια αλλά μίλησε και μιλάει με την δουλειά της. Έτσι χτίζεται το αύριο. Έτσι κατακτιέται το μέλλον. Με τη σκληρή δουλειά, με την εντιμότητα, με την κρυστάλλινη διαχείριση, με το όραμα και την επιμονή στους στόχους, με τον καθημερινό αγώνα, με αυτό το “νοιαζόμαστε” που κρύβει μέσα του μια ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία. Είμαστε εμείς που σηκώσαμε τα μανίκια και μέσα στην κρίση καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έργα που για πολλά χρόνια είχε ανάγκη η Πάτρα και η Αχαΐα».

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εκλογικό κέντρο του κ. Κατσιφάρα, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωσή του. Μια συγκέντρωση που πιστοποίησε τη δυναμική του συνδυασμού, την αναγνώριση των πολιτών στο έργο που παρήχθη και, κυρίως, την πίστη και την εμπιστοσύνη τους στον Περιφερειάρχη και στους συνεργάτες του για την επόμενη μέρα.

«Μείναμε πάντα πιστοί, μένουμε πάντα πιστοί στο προοδευτικό μας καθήκον, στη δημοκρατική μας ευθύνη, στις ιδέες και στα οράματά μας, στο χρέος μας απέναντι στην κοινωνία», είπε ο κ. Κατσιφάρας. «Εκεί λογοδοτούμε, εκεί αναφερόμαστε, εκεί κρινόμαστε. Στην κοινωνία και μόνο στην κοινωνία. Η κοινωνία είναι η δύναμή μας. Η κοινωνία είναι ο συνοδοιπόρος και ο κριτής μας! Η αφετηρία και ο προορισμός μας. Μαζί πάμε, μαζί προχωρούμε, μαζί παλεύουμε για το καλύτερο αύριο. Για τη νέα γενιά, για τις γυναίκα, για τον συνταξιούχο που δοκιμάστηκε, για όλους όσοι βρεθήκαμε στο μάτι της κρίσης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε: «Δεν είναι μόνο όσα έγιναν. Είναι, κυρίως, όσα έρχονται. Είναι ο πλήρης, ολοκληρωμένος, κοστολογημένος και με διασφαλισμένους πόρους σχεδιασμός μας για το αύριο. Είναι όσα έχουμε ετοιμάσει, με σχέδιο, με όραμα και με συνεχή διεκδίκηση. Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι για την Αυτοδιοίκηση το μισό ενός έργου είναι να καταφέρεις να βρεις τα χρήματα, να διασφαλίσεις τους πόρους και να έχεις ετοιμότητα σε μελέτες».

Και πρόσθεσε:

«Εμείς, μέσα στο περιβάλλον της κρίσης:

  • Βρήκαμε πηγές χρηματοδότησης για ν’ αναπλάσουμε τους χώρους του παλιού εργοστασίου στον «Λαδόπουλο». Και δεν είναι μόνο το Διοικητήριο, οι παιδικοί σταθμοί και οι πολυχώροι Πολιτισμού, οι εκθεσιακοί χώροι και οι χώροι ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Είναι οι νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν σ’ όλη τη νότια πλευρά της Πάτρας. Είναι η ανάσα που θα πάρει μια περιοχή υποβαθμισμένη.
  • Βρήκαμε χρήματα -21 εκατομμύρια ευρώ- για να αναβαθμίσουμε εκ βάθρων το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, στη μεγαλύτερη παρέμβαση από την εποχή της κατασκευής του.
  • Εξασφαλίσαμε πόρους για να ξαναλειτουργήσουμε τη σιδηροδρομική γραμμή Πατρών – Πύργου, με 16 εκατομμύρια ευρώ.
  • Για να συνδέσουμε το νέο λιμάνι του Αιγίου με την Ολυμπία Οδό.
  • Για τα νέα σχολεία μας, όπως το 12ο Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία Βουδ που λίγοι ήλπιζαν ότι θα ξαναγεννηθεί μετά την κατεδάφισή του.
  • Βάλαμε μπροστά για το Οικοτουριστικό Πάρκο στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου που θα δώσει ζωή, δουλειές και εισόδημα στη Δυτική Αχαΐα, χωρίς να προσβάλλει το περιβάλλον.
  • Βάλαμε μπροστά για το μεγάλο Περιαστικό Πάρκο στην βόρεια είσοδο της Πάτρας ώστε το νέο Μουσείο μας να γίνει πραγματικός πόλος ανάπτυξης, σημείο πνευματικής και ιστορικής αναφοράς και κέντρο δημιουργικών δραστηριοτήτων.
  • Παλέψαμε και πετύχαμε τη Νομική Σχολή μας.
  • Εξασφαλίσαμε χρήματα για 17 νέα αθλητικά έργα στην Αχαΐα, για την βελτίωση της οδοποιίας, για την καλύτερη πρόσβαση σε Ιερές Μονές και προσκυνηματικούς τόπους, για την Παναγιά Τρυπητή στο Αίγιο, για το κτίριο της νέας δομής της “Μέριμνας” στο Μπεγουλάκι όπου ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες, για τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας.

Και πολλά περισσότερα. Όλα με προϋπολογισμούς, με έτοιμα χρήματα και μελέτες. Με έργα, δηλαδή, και όχι με λόγια. Αυτή είναι η δική μας δουλειά».

Ακόμα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος «Στηρίζουμε την οικογένεια», για τις νέες και τους νέους, για τις νέες μητέρες, για τις γυναίκες, για όλους όσοι χτυπήθηκαν απ’ την κρίση.

«Αυτή είναι η απάντηση της Περιφέρειας στην ανάγκη θωράκισης της κοινωνικής ασφάλειας αλλά και της υποστήριξης της οικονομικής αναθέρμανσης και ευημερίας στη Δυτική Ελλάδα. Αυτή είναι η απάντησή μας στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για κάθε οικογένεια στη Δυτική Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Ολοκληρώνουμε απόψε την προεκλογική μας εκστρατεία. Μιλήσαμε με τους συμπολίτες μας, βρεθήκαμε σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας. Για την ακρίβεια, δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας και να συζητούμε μαζί τους κάθε μας βήμα, κάθε μας απόφαση. Άλλωστε οι πόρτες των γραφείων μας ήταν πάντα ανοικτές και ανοικτές θα παραμείνουν. Δεν είναι δέσμευση. Είναι υποχρέωση και καθήκον. Αυτοί είμαστε εμείς, έτσι μάθαμε να λειτουργούμε. Μέσα στην κοινωνία και όχι πάνω απ’ την κοινωνία. Και πηγαίνουμε στις εκλογές της Κυριακής με όπλα το καθαρό μας έργο, το καθαρό μας πρόσωπο, το καθαρό μας βλέμμα στο μέλλον, το καθαρό μας μέτωπο. Και γι’ αυτά ζητάμε να κριθούμε. Γι’ αυτά ζητάμε να μας κρίνετε. Την Κυριακή, σας ζητώ να ψηφίσετε προοδευτικά, να ψηφίσετε “ναι” στην αξιοπρέπεια, “ναι” στο μέλλον, “ναι” στο δικαίωμα στην πρόοδο».

Όλη η επικαιρότητα