Ηλεία

Κ.Υ. Πύργου: Κάθετη πτώση των εμβολιασμών – Τι αλλάζει

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ηλεία, και ειδικότερα στον Πύργο και την Αμαλιάδα σημειώνει ελεύθερη πτώση.
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να άρθηκαν οι περισσότεροι περιορισμοί για τη μετάδοση του κορωνοϊού και να αναμένεται περαιτέρω άρση προς τα τέλη Μαρτίου κυρίως για τους εμβολιασμένους πολίτες, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ωστόσο οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας στη χώρα μας επιμένουν, με τους ειδικούς να τονίζουν συνεχώς ότι «όλοι πρέπει να εμβολιαστούν».

Όμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ηλεία, και ειδικότερα στον Πύργο και την Αμαλιάδα σημειώνει ελεύθερη πτώση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο του Πύργου στο Κέντρο Υγείας να μειώσει τις ημέρες που θα πραγματοποιεί τους εμβολιασμούς των πολιτών, με το βάρος της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως ονομάζεται το σχέδιο εμβολιασμών, να επωμίζεται στο κύριο εμβολιαστικό κέντρο που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείου Πύργου.

Από την 1η Μαρτίου 2022 το εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ Πύργου θα λειτουργεί πλέον τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή), γιατί οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί κατακόρυφα, όπως είπε στην εφ. «Πατρίς» η επισκέπτρια του Κέντρου Υγείας Ρεβέκκα Κολιοπούλου.

«Δε χρειάζεται το εμβολιαστικό κέντρο να λειτουργεί σε καθημερινή βάση, γιατί έπεσαν κατακόρυφα οι εμβολιασμοί. Ωστόσο ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να κλείνει κανονικά τα ραντεβού του εμβολίου. Η πτώση των εμβολίων πιστεύουμε πως οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού νοσεί ή έχει νοσήσει πρόσφατα, γιατί είναι πολλά τα καθημερινά κρούσματα στο νομό», δήλωσε η κα Κολιοπούλου.

Στο 100% η θετικότητα των τεστ στο Κ.Υ Πύργου

Την κακή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής επιβεβαιώνουν  και τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, αφού τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας εντοπίζονται σταθερά 250 έως 350 κρούσματα. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων (μοριακών και rapid) που πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κ.Υ Πύργου, των οποίων το σύνολο θετικότητας αγγίζει το 100%.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εφ. «Πατρίς» η νοσηλεύτρια και υπεύθυνη των τεστ Παναγιώτα Αθανασοπούλου, «εδώ και πολλές ημέρες τα κρούσματα παρουσιάζουν μια σταθερή αλλά αυξητική τάση. Πολλοί ανεβμολίαστοι κάνουν εδώ το μοριακό τεστ για να εκδώσουν το πιστοποιητικό νόσησης. Όλα τα μοριακά αλλά και τα rapid είναι θετικά σε ποσοστό πάνω από 99%. Μάλιστα προχθές από τα 27 μοριακά τεστ που έγιναν, βγήκαν όλα θετικά».

Για την αξία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μίλησε στη εφ. «Πατρίς» ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ιατρός, διδάκτωρ και υφηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τ. Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Όπως δήλωσε: «Η υγεία είναι αξία. Συνιστά αγαθό. Είναι αντικείμενο θετικού πράγματος. Αποτελεί εκπλήρωση ανθρωπίνων αναγκών. Θεωρείτε ηθική και πνευματική οντότητα. Η αξιολόγηση της έννοιας υγείας δύναται να ταυτιστεί με τα ιδανικά τα οποία επηρεάζουν τη ζωή του ανθρώπου. Συνιστά σπουδαίο και σημαντικό αγαθό και αυτό είναι αποδεκτό από όλους τους λαούς και όλες τις φυλές και όλη τη χρονική περίοδο. Σήμερα η υγεία έχει υποστεί παρά πολύ μεγάλη ζημία και καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από την πολιτεία. Τα εμβόλιο αποτελούν μεγάλο και ισχυρό φρούριο κατά του κορωνοϊού».

Όλη η επικαιρότητα