Ηλεία

Καθήλωσαν 89χρονη υπό την απειλή μαχαιριού – Ανάστατη η τοπική κοινωνία στο Ψάρι Βάρδας

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Ψάρι Βάρδας από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε σπίτι με θύμα 89χρονη γυναίκα.

Αντιμέτωπη με τρεις ληστές βρέθηκε η 89χρονη γυναίκα κάτοικος Ψαριού Βάρδας τα ξημερώματα της Κυριακής. Ήταν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής.  Η ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνη της κοιμόταν όταν αίφνης αντιλήφθηκε την παρουσία τριών κουκουλοφόρων ατόμων δίπλα της. Οι δράστες είχαν μπει στο φτωχικό σπίτι της ηλικιωμένης από ανασφάλιστη πόρτα.  Κάποιος από αυτούς κρατούσε κουζινομάχαιρο που βρήκε στην κουζίνα του σπιτιού.

«Δώσε τα λεφτά» ήταν η φράση που άκουσε η ηλικιωμένη ενώ ο ένοπλος της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό ενώ η γυναίκα παρέμενε κατατρομαγμένη στο κρεβάτι της.  Στην προσπάθειά της να σηκωθεί από το κρεβάτι, ήρθε αντιμέτωπη με έναν από τους δράστες που την έσπρωξε κρατώντας την καθηλωμένη στο κρεβάτι. «Πες μας πού είναι τα λεφτά», τις έλεγαν ενώ έψαχνα το σπίτι. Αναποδογυρισμένα συρτάρια, τα ρούχα στο πάτωμα και οι δύο κουκουλοφόροι έψαχναν για χρήματα. Ο τρίτος την κρατούσε στο κρεβάτι με την απειλή μαχαιριού.  Η 89χρονη μόλις συνήλθε από το σοκ τους υπέδειξε πού βρίσκονταν τα χρήματα από την μικρή σύνταξη που παίρνει, χρήματα  που κρατούσε για φαγητό και φάρμακα. Το ποσό που βρήκαν και άρπαξαν οι τρεις κουκουλοφόροι ήταν 460 ευρώ. Τα πήραν και έφυγαν. Όμως οι δράστες φεύγοντας  κλείδωσαν την πόρτα για να μην μπορεί να βγεί έξω η ηλικιωμένη. Πέρασαν περίπου δύο ώρες και ηλικιωμένη κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ, να βγεί έξω από το σπίτι και να καλέσει σε βοήθεια.

Η  Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Όλη η επικαιρότητα