Lifestyle Smile

Κάτια Δανδουλάκη: “Στεναχωρήθηκα με όσα είπε ο Πολίτης για τη Λάμψη, ίσως έχει κατάθλιψη”

Ο Χρήστος Πολίτης έχει αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας και η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε στο "The 2Night Show" το πρόβλημα που πιθανόν αντιμετωπίζει ο γνωστός ηθοποιός.
Ακούστε το άρθρο

Τη δική της ερμηνεία για τους λόγους που ο Χρήστος Πολίτης αποσύρθηκε από τη δημόσια σφαίρα και από τα καλλιτεχνικά μετά τη “Λάμψη” αλλά και το πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίζει έδωσε η Κάτια Δανδουλάκη, καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο “The 2Night Show” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εποχή που πρωταγωνιστούσε ως… Βίρνα Δράκου στο πλευρό του Χρήστου Πολίτη, ο οποίος υποδυόταν στην καθημερινή σειρά – θρύλος του ΑΝΤ1, τον Γιάγκο Δράκο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με τον παρουσιαστή και όσα δήλωσε ο Χρήστος Πολίτης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Magazine και τον Θεοδόση Μίχο, σχετικά με την περίοδο όπου πρωταγωνιστούσαν μαζί στην “Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, η Κάτια Δανδουλάκη ανέφερε αρχικά πως στεναχωρήθηκε πολύ, γιατί όπως είπε “είχαμε περάσει πραγματικά καταπληκτικά. Δεν τα ένιωθε όλα αυτά (που είπε) γιατί αν τα ένιωθε θα τα έβλεπα”, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως ο ηθοποιός είναι πιθανόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα κατάθλιψης.

“Αυτό πρέπει να είναι, γιατί έχει μείνει μόνος του πολλά χρόνια. Από δική του επιλογή. Δεν μπορώ να σου πω ότι ζούσα αυτή την πραγματικότητα γιατί δεν τη ζούσα. Υπάρχει περίπτωση κάποια πράγματα εκείνη τη στιγμή να μην τους ενοχλούν και να βγαίνουν μία στιγμή που είναι πεσμένη η ψυχική τους ένταση”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Κάτια Δανδουλάκη για τον Χρήστο Πολίτη

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χρήστος Πολίτης αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στη σειρά, τονίζοντας πως ο ίδιος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Νίκο Φώσκολο. Ο ίδιος μίλησε για την Κάτια Δανδουλάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως η ηθοποιός είχε βάλει όρους για τους τίτλους και για τα χρήματα που έπαιρνε.

«Μπορεί να μην έβγαινα πολύ έξω, αλλά το καταλάβαινα από τις αντιδράσεις του κόσμου. Παίρναμε το σενάριο το βράδυ και γυρίζαμε την επομένη. Κάθε πρωινό μου ήταν τραγικό. Έβριζα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μ…ς έγραφαν. Εγώ και η Δανδουλάκη είχαμε δικαίωμα να διορθώνουμε το κείμενο. Εκείνη ερχόταν στο γύρισμα και το κείμενο της ήταν όλο γεμάτο blanco. Εγώ από την αρχή είπα ότι δεν θα αλλάξω ούτε ένα “και”. Είμαι ηθοποιός, όχι σεναριογράφος, δεν θα κάνω και αυτή τη δουλειά. Ο αγώνας μου λοιπόν ήταν να κάνω ό,τι μπορούσα για αυτό το ρόλο», είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Μιλώντας για τα χρήματα που έβγαλαν οι ηθοποιοί από τη “Λάμψη”, ο Χρήστος Πολίτης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε βγάλει αρκετά, ωστόσο είπε ότι η Κάτια Δανδουλάκη είχε βάλει όρους για τους τίτλους και για τα χρήματα που έπαιρνε.

«Προφανώς το έκανα για τα λεφτά. Δεν είχα μία γιατί τα είχα ρίξει όλα στο Απλό Θέατρο που τότε ήταν πίσω από το Πάντειο, όπου ανέβαζα ποιοτικά έργα. Έφτασα όμως να παίρνω από τη μάνα μου χρήματα για τσιγάρα και βενζίνη. Και υποτίθεται ότι ήμουν γνωστός πρωταγωνιστής. Αποφασίζω λοιπόν να κάνω τη “Λάμψη”. Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ δεν μπορούμε να σου δώσουμε, μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη; τους ρωτάω. Λίγο παραπάνω από σένα, μου λένε. Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη, γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ. Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης με πάνε στο 1,5 εκατομμύριο. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά.

Η «Λάμψη» εν τω μεταξύ είχε τεράστια επιτυχία, τα έσοδα του ΑΝΤ1 ήταν τρομακτικά. Ήμουν δηλαδή ριγμένος, όχι όμως μόνο οικονομικά. Εξαρχής η Δανδουλάκη είχε θέσει όρο να είναι στους τίτλους: «Η Λάμψη με την Κάτια Δανδουλάκη». Ήθελε να μπει πρώτο όνομα. Άντε, λέω εγώ, ας μπει μετά “και ο Χρήστος Πολίτης”. Όχι, μου λένε, δεν θέλει κανένα πλάι της. Κι εγώ πού πάω; ρωτάω», σχολίασε ο Χρήστος Πολίτης.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του σχολίασε ότι η «Λάμψη» δεν είχε για εκείνον κανένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, ενώ για τον Νίκο Φώσκολο τόνισε ότι «δεν τον γούσταρε ποτέ».

Όλη η επικαιρότητα