Ηλεία

Οι κάτοικοι στην Ολυμπία: Ανάστατοι για τη νέα κεραία στο κτίριο του ΟΤΕ

Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας η εγκατάσταση μιας ακόμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη στέγη του κτιρίου του ΟΤΕ. Οι υπεύθυνοι, με τους οποίους μίλησαν, τόσο ο Δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς όσο και η Αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο, κάνουν λόγο για αναβάθμιση των υπαρχουσών κεραιών και επικαλούνται μια άδεια που έχει εκδοθεί από το 2000.

Η αντίδραση των κατοίκων της Ολυμπίας, όταν διαπίστωσαν ότι στο κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του χωριού, τοποθετείται μια ακόμα κεραία, ήταν άμεση. Ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά αλλά και το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, αστυνομικοί του οποίου βρέθηκαν στο σημείο. Όπως πληροφορήθηκαν, πρόκειται για αναβάθμιση των υπαρχουσών κεραιών, γεγονός που θορύβησε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους. «Εμείς δεν είμαστε ειδικοί, αλλά ακούγοντας τους επιστήμονες που έχουν κάνει έρευνες για το θέμα αυτό και τονίζουν ότι οι κεραίες αυτές πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 300 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Βέβαια, αν υπήρχε κίνδυνος από τις παλιές κεραίες, αυτή, είναι σίγουρα πιο ισχυρή και δέκα φορές πιο επικίνδυνη» σχολιάζει ο Δημήτρης Κιρκιλέσης, έμπορος και κάτοικος της Ολυμπίας. Άσκησε μάλιστα σκληρή κριτική στις εταιρίες που, με πρόσχημα την κάλυψη των απαιτήσεων των καιρών, κοιτάζουν – όπως είπε – μόνο τα συρτάρια και τις τσέπες τους και βλέπουν τον άνθρωπο σαν αντικείμενο. «Τα μικρά παιδιά, δεν μπορούν να μεγαλώνουν κουβαλώντας σε τέτοιο περιβάλλον κουβαλώντας τις ευθύνες των άλλων», είπε ο κ.Κιρκιλέσης, δηλώνοντας πως οι κάτοικοι, μαζικά και συντονισμένα, θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Θα επιδιώξουμε απομάκρυνση

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, συμμεριζόμενος την αγωνία των κατοίκων, αφού είναι γνωστή – όπως είπε – η επικινδυνότητα για τον άνθρωπο από την ύπαρξη μιας τέτοιας κεραίας στον κέντρο ενός οικισμού, εξήγησε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή της. Χαρακτήρισε άτοπο, από την πλευρά της εταιρίας, να προβαίνει σε τέτοιες εργασίες, χωρίς να αιτείται σχετικής άδειας από τον δήμο, ούτε καν να ενημερώνει τυπικά, και σημείωσε πως ο δήμος, με τη συνεργασία και της Αστυνομίας, έχει ξεκινήσει προσπάθεια για τη διερεύνηση της νομιμότητας της κατασκευής, κάτι που θα καθορίσει και τα επόμενα βήμα του δήμου, για την απομάκρυνσή της κεραίας.

Όλη η επικαιρότητα