Αχαϊα

Κάτω Αχαΐα: Εγκατέλειψαν κουτάβια στο δημαρχείο! Τα … υιοθέτησε η δημοτική αρχή (PHOTO)

Ακούστε το άρθρο

Κουτάβια μέσα σε καφάσι είχαν εγκαταλείψει άγνωστοι στο δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας και συγκεκριμένα στις λυόμενες αίθουσες.

Οι εργαζόμενοι βρήκαν τα μικρά τετράποδα το πρωί της Πέμπτης και τα φρόντισαν, Όμως το πρόβλημα με τα αδέσποτα και η κίνηση να αφήνουν στο δημαρχείο τα σκυλάκια φαίνεται να χτυπάει «καμπανάκι» στη δημοτική αρχή. Η οποία οφείλουμε να πούμε ότι μέχρι σήμερα έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες, μέσω ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων τόσο σε συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής, όσο και σε άμεση συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες Φιλοζωϊκή ΕΛ.Α.Δ.Α. και Αδέσποτα δήμου δυτικής Αχαΐας. Παρ όλα αυτά, όπως έχουμε σημειώσει και παλαιότερα και παρά το γεγονός ότι πολλά από τα αδέσποτα έχουν εμβολιαστεί και στειρωθεί φαίνεται ότι το πρόβλημα διογκώνεται με τους εθελοντές να απευθύνουν έκκληση μέσω facebook κυρίως, για υιοθεσίες.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος έκανε δημόσια παρέμβαση, αναφέροντας με λεπτομέρειες πώς αντιμετωπίστηκε το περιστατικό, ενώ ζητά από τους πολίτες που είδαν κάτι να το αναφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα. Η ανακοίνωση του κ. Γκοτσόπουλου έχει ως εξής:

Σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 12:00 άγνωστοι άφησαν μέσα σε ένα τελάρο τέσσερα πανέμορφα Κουτάβια στην είσοδο του χώρου που βρίσκονται οι λυόμενες αίθουσες που στεγάζονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι που βρήκαν τα μικρά τετράποδα αφού τα φρόντισαν ειδοποίησαν τόσο εμένα, όσο και τον σύλλογο ΕΛ.Α.Δ.Α. και συγκεκριμένα τον κ. Τάκη Λιάκο, ο οποίος μαζί με τον Φώτη Ευαγγελόπουλο ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα.

Το πρώτο μας μέ λημα ήταν να φροντίσουμε για την τύχη των τεσσάρων μικρών μας φίλων. Το ένα είχε ήδη υιοθετηθεί από συνδημότη μας τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία του, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα φιλοξενηθούν προσωρινά στον χώρο του Δημαρχείου.

Από την σελίδα αυτή απευθύνω έκκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα από τα κουτάβια να απευθυνθεί είτε στον σύλλογο ΕΛ.Α.Δ.Α., είτε στον Δήμο.

Επίσης παρακαλούμε όποιον είδε ή παρατήρησε κάποια ύποπτη κίνηση στην οδό Δεξαμενού έξω από τον χώρο του Δήμου να ειδοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα ή τον Δήμο ή μια από τις φιλοζω’ί’κες οργανώσεις της περιοχής μας.

Οι υπάλληλοι του Δήμου Χαντζή Αθανασία και Μαγγόπουλος Γιώργος ανέλαβαν να φροντίσουν τα μικρά για όσο διάστημα θα φιλοξενούνται στο Δημαρχείο και θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω γιαυτό.

Επίσης φροντίσαμε να προμηθευτούμε γάλα και τροφή προκειμένου να τραφούν τα μικρά ενώ ο κτηνίατρος Σπύρος Ταρνάρης θα αναλάβει να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το πρόβλημα όμως με τα αδέσποτα δεν είναι ούτε απλό, ούτε λύνεται με τον εθελοντισμό ορισμένων ανθρώπων ή ομάδων. Μέχρι σήμερα ως Δήμος έχουμε καταβάλει αρκετά μεγάλη προσπάθεια μέσω ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων σε συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής και με τις εθελοντικές ομάδες Φιλοζωϊκή ΕΛ.Α.Δ.Α. και Αδέσποτα Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Παρ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι πολλά από τα αδέσποτα έχουν εμβολιαστεί και στειρωθεί φαίνεται ότι το πρόβλημα διογκώνεται διότι ώς κοινωνία δεν έχουμε αποκτήσει την κατάλληλη παιδεία και συμπεριφορά απέναντι στον ποιο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Δεν είναι σωστό να μην στειρώνουμε τον σκύλο μας και έπειτα να παρατάμε όπου βρούμε τα κουτάβια του. Αυτό είναι απάνθρωπο, απαράδεκτο και δείγμα απολίτιστης κοινωνίας.

Tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα