Οικονομία

Κάτω από τα $48 το πετρέλαιο

newego_large_t_1101_54423176.jpg

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκινά την εβδομάδα το πετρέλαιο διευρύνοντας τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που ξεπέρασαν το 5% στον απόηχο των ανησυχιών για την υπερπροσφορά του μαύρου χρυσού και αποδυνάμωση της ζήτησης από την Κίνα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχωρεί κατά 14 σεντς κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι (στα 47,86 δολάρια αυτή την ώρα).

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως η διολίσθηση του πετρελαίου δεν θα συνεχιστεί κι άλλο. “Πιστεύω πως η τιμή του πετρελαίου θα βρει ισχυρή στήριξη σε αυτό το σημείο και δεν υποχωρήσει άλλο”, σχολίασε ο Daniel Ang, στρατηγικός αναλυτής της Philip Futures. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι τιμές του πετρελαίου πιθανόν θα συνεχίσουν να ακολουθούν το δολάριο ΗΠΑ, που γενικά κινείται ανοδικά εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από την Fed. 

Σε ανάλυσή της η Morgan Stanley αναφέρεται και σε άλλους αποσταθεροποιητικούς για την τιμή του πετρελαίου παράγοντες, όπως οι προσδοκίες για υποχώρηση της ζήτησης αλλά και η αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού στον Καναδά.

Επιπρόσθετα, τα funds αγοράζουν περιορισμένες ποσότητες σε τίτλους εμπορευμάτων, καθώς έχει υποχωρήσει η επενδυτική διάθεση για ανάληψη κινδύνου. 

capital.gr

Όλη η επικαιρότητα