Ηλεία

Κάτω Παναγιά: Ανάπλαση πλατείας με στήριξη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Οι εργασίες στην πλατεία της Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης  συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Σε διάστημα πέντε ημερών η εικόνα από τις εργασίες που είχαμε αποτυπώσει στο προηγούμενο ρεπορτάζ της «Πατρίς» πριν από επτά ημέρες  η εικόνα έχει αλλάξει.

Χωματουργικές εργασίες συνεχίζονται με στόχο το όμορφο χωριό να αποκτήσει ένα καταπράσινο χώρο με παιδική χαρά, που θα αποτελεί την χαρά των παιδιών. Μπροστάρηδες σε αυτή την πραγματικά υπέροχη  προσπάθεια  είναι ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς, η Τοπική Κοινότητα, εθελοντές του χωριού και ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης. Οι κάτοικοι της Κάτω Παναγιάς αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει θέληση, όταν όλοι είναι ενωμένοι όλα μπορούν να γίνουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο εξωραϊσμός του χώρου ξεκίνησε πριν από δεκαπέντε  μέρες, ενώ είχε προηγηθεί  συνάντηση μελών του ΔΣ του δραστήριου Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου και ενεργών πολιτών με τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ. Στη συνάντηση τέθηκε μεταξύ άλλων και το αίτημα ανάπλασης της πλατείας του χωριού. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και ο δήμος με μηχανήματα στηρίζει την προσπάθεια ανάπλασης.

Σύντομα η Κάτω Παναγιά θα διαθέτει μια πανέμορφη πλατεία με γκαζόν εκτάσεως περίπου 4 στρεμμάτων και  στην οποία σύντομα θα υπάρχει και πιστοποιημένη παιδική χαρά ( η παλιά ξηλώθηκε) αφού στόχος του δήμου είναι το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader.

Κάδος ανακύκλωσης

Προχθές στην υπό ανάπλαση πλατεία τοποθετήθηκε κάδος για ανακύκλωση γυαλιού και οι κάτοικοι ανταποκρίνονται.

Για την ιστορία αναφέρουμε το νέο 9μελές ΔΣ του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου:Προεδρος Τριαντάφυλλος Τζίκας, αντιπροεδρος Κωνσταντίνα Χριστίνα Σοφιανού , γραμματέας Γαρυφαλλιά Καμμένου, ταμίας Χρυσαυγή Σοφιανού
Οργανωτική Γραμματέας Μαρίζα Τζίκα, διευθυντης Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων Γιάννης Γκαρμίρης, έφορος Υλικού Ιωσήφ Καλημέρης, μέλος Σπύρος Βλαχοδιονυσόπουλος και Δημήτριος Μαυράκης.

Όλη η επικαιρότητα