Ελλάδα

Κάτω Πατήσια: Τι λέει η μητέρα του 14χρονου για το ενδεχόμενο δυστυχήματος

Οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που οφείλονταν σε ένα παράτολμο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα με μοιραία κατάληξη.
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύεται το σενάριο ο θάνατος του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια να μην προήλθε ύστερα από εκτεταμένο bullying ή από συμμετοχή του στο blackout challenge. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πλέον οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο θάνατος του μαθητή να οφείλεται σε δυστύχημα.

Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και η μητέρα του 14χρονου Μάκη, σύμφωνα με την τηλεόραση του Mega, η οποία στην κατάθεσή της έκανε λόγο για δυστύχημα μετά από μια ανοησία που δοκίμασε να κάνει ο νεαρός μαθητής από τα Κάτω Πατήσια.

Οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που οφείλονταν σε ένα παράτολμο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα με μοιραία κατάληξη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι πιθανόν ο 14χρονος να συμμετείχε σε μία δοκιμασία, που δεν ήταν απαραίτητα κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι πρόκλησης, αλλά μία δοκιμασία δύναμης ή αντοχής μεταξύ της παρέας τους, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το μοιραίο λάθος.

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τα μηνύματα και τις διαδικτυακές αναζητήσεις του παιδιού, καθώς και από την κατάθεση, που θα δώσει τις επόμενες ημέρες ο πιο στενός του φίλος.

Μετά τον πρώτο γύρο καταθέσεων οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο 14χρονος δεχόταν σε τέτοιο βαθμό bullying ώστε να αυτοκτονήσει. Οι στενοί του συγγενείς και οι άνθρωποι που ήταν κοντά του κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί που οι καβγάδες στο σχολείο δεν τον είχαν επηρεάσει σε τέτοιο σημείο. Ωστόσο και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί.

Φύλλο και φτερό το κινητό του

Τα αποθηκευμένα βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου μαθητή που βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιο του στα Κάτω Πατήσια αναλύουν οι Αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να ανασύρουν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα ο ανήλικος ευελπιστώντας να βρουν απάντηση στο θρίλερ για το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον Μάκη να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα αναζητήσουν και τις επικοινωνίες που είχε τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Όλη η επικαιρότητα