Ηλεία

Κάτω Σαμικό: Καθάρισε την παραλία ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος

Ακούστε το άρθρο

«Άθλια η κατάσταση που βρήκαμε», δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου κα. Άντζελα Αλέρτα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Σαμικού “ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΜΙΑ” προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής στον καθαρισμό της παραλίας που είναι από τις πιο όμορφες της Ηλείας, αλλά και της Πελοποννήσου.

Μιας παραλίας που κυριολεκτικά «βούλιαξε» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Δυστυχώς η εικόνα που αντίκρισαν τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου ήταν αποκαρδιωτική, αφού υπήρχαν πολλά απορρίμματα και στην παραλία, αλλά και στο γκαζόν που υπάρχει πάνω από αυτή, όπως και στον δρόμο που οδηγεί προς την παραλία.

Για τον καθαρισμό της παραλίας του Κάτω Σαμικού η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κα. Άντζελα Αλέρτα στάθηκε και στην κατάσταση που βρήκαν, αλλά και στην αδιαφορία κάποιων που αφήνουν τα απορρίμματα τους στην αμμουδιά και δεν κάνουν τον κόπο να τα μαζέψουν και να τα μεταφέρουν στους ειδικούς κάδους.

«Στον καθαρισμό συμμετείχαν 15 άτομα και καθαρίσαμε την παραλία και τον χώρο του γκαζόν, όπως και τον δρόμο. Δυστυχώς η κατάσταση που συναντήσαμε ήταν άθλια και στην παραλία και στο γκαζόν και αυτή η εικόνα μας οδήγησε να κάνουμε τον καθαρισμό. Αυτός ο καθαρισμός γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πριν ξεκινήσουν οι καντίνες, και γίνεται για να ευαισθητοποιούν κάποιοι και να μην έχουμε αυτή την κατάσταση που είδαμε κατά τον καθαρισμό».

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο όταν πηγαίνει στην παραλία; Προσέχει να μην αφήνει απορρίμματα;

«Υπήρχε κόσμος που ήταν στην παραλία και όταν μας είδε να μαζεύουμε τα σκουπίδια, μάζεψε και αυτός κάποια πράγματα, αλλά υπήρχαν και άλλοι που σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς να καθαρίσουν. Ο καθένας έχει την δική του άποψη πάνω σε αυτό το θέμα».

Κάθε πότε γίνεται καθαρισμός στην παραλία του Κάτω Σαμικού από τον σύλλογό σας; Θα κάνετε και άλλες δράσεις το επόμενο χρονικό διάστημα;

«Αυτή η δράση γίνεται δυο φορές κάθε χρόνο και εκτάκτως καμιά φορά. Σαν σύλλογος είμαστε έξι χρόνια που κάνουμε διάφορες δράσεις, όπως εκδηλώσεις, καθαρισμούς κ.α. Λόγω της κατάστασης που βιώνουμε δεν έχουμε βγάλει κάποιο πρόγραμμα, αφού θέλουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν οι συναθροίσεις. Πάντως το καλοκαίρι γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, αλλά λόγω της κατάστασης τα πράγματα αυτή την στιγμή είναι κάπως παγωμένα».

Λόγω τριημέρου υπήρχε κόσμος στην παραλία του Κάτω Σαμικού;

«Λόγω του τριημέρου η παραλία είχε πάρα πολύ κόσμο, αλλά και γενικά το καλοκαίρι έρχεται πολύς κόσμος στην παραλία».

Όλη η επικαιρότητα