Categories: Ηλεία

Κάτω Στρέφι: «Κίνδυνος να επαναληφθούν οι πλημμύρες του 2018»

Share

Να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Στρεφίου, καλεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Στρεφίου, τον κατά  νόμο αρμόδιο φορέα για την αγροτική περιοχή της Κοινότητας, ΤΟΕΒ Πελοπίου.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Στρεφίου αφουγκραζόμενο την αγωνία των κατοίκων της Κοινότητας, ζητά να προχωρήσουν οι διανοίξεις των αποστραγγιστικών τάφρων, το συντομότερο δυνατό. Τα έργα, πρέπει να γίνουν τώρα, πριν ξεκινήσουν οι δυνατές και συνεχείς βροχές. Το θέμα είναι να προλάβουμε και να είμαστε έτοιμοι  να αντιμετωπίσουμε κάθε  φαινόμενο επικίνδυνο και ακραίο.

«Οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά και οι συνέπειες είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στην Κοινότητά μας», μας λέει η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αθανασία Κούρβα και συμπλήρωσε πως «Πρέπει  να διανοιχθούν και να καθαριστούν έγκαιρα οι τάφροι. Με ακαθάριστα τα  αποστραγγιστικά δίκτυα,  θα έχουμε  δυσάρεστα αποτελέσματα, σε περίπτωση που πέσουν  τεράστιες ποσότητες νερού σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα επαναληφθεί η πλημμύρα του 2018,όταν οι άνθρωποι έχασαν το ζωικό και φυτικό κεφάλαιό τους»

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, με νωπές τις μνήμες από την πλημμύρα του 2018, κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο που μπορεί να βοηθήσει, να το κάνει έγκαιρα.