Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Κατώτατος μισθός 730 ευρώ και… καρφιά στους “απερχόμενους”! Μήνυμα νίκης από το Θησείο

Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές να μην πραγματοποιήσει σειρά ανοιχτών συγκεντρώσεων και ομιλιών στην Αθήνα και την επαρχία, παρά «στοχευμένες» ομιλίες σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, στα πρότυπα των αμερικανικών προεκλογικών εκστρατειών.

Έτσι, απόψε Πέμπτη, 04.07.2019, πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας.

Με απόλυτο στόχο την αυτοδυναμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην πρωτεύουσα ενώ αύριο, Παρασκευή 05.07.2019, θα μιλήσει στην Θεσσαλονίκη κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία, όπως ακριβώς έκανε και πριν τις ευρωεκλογές.

«Aπό την καρδιά της πρωτεύουσας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία! Το βράδυ της 7ης Ιουλίου Θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο Θησείο.

Δείτε όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας, είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως η ΝΔ «είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο. Έτοιμη είναι και η παράταξή μας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά».

Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να υπηρετήσει τον τόπο και «να ενώσει τους Έλληνες». Συμπλήρωσε πως «να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Μην τους αποδοκιμάζετε»!

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το πλήθος… αποδοκίμασε, με τον αρχηγός της ΝΔ να ζητά να μην αποδοκιμάζουν τώρα, αλλά να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στις κάλπες της Κυριακής.

«Απερχόμενοι»

«Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τόνισε πως «δεν μας αφορούν τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

Μητσοτάκης: «Με τα μέτρα του προγράμματος της ΝΔ θα αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας»

Η Ν.Δ, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Συμπλήρωσε δε, πως «ο κατώτερος θα αυξηθεί σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ».Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως με τα μέτρα του προγράμματος, θέλει «να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας».

Ξανά καρφιά σε Βελόπουλο!

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εκ νέου για «κόμματα μίας χρήσης», τονίζοντας πως ενισχύθηκαν τα χρόνια της κρίσης, ωστόσο πλέον η κοινωνία είναι ώριμη για να καταλαβαίνει πως χρειάζεται κυβέρνηση σταθερότητας.

«Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους, ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής».

Χωρίς να τον κατονομάσει, ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, τονίζοντας: «Μέχρι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν να εμπορεύονται τον Χριστό και την πατρίδα μας».

Αναφορά στην επίθεση Ρουβίκωνα στην Athens Voice

«Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει», διαμήνυσε ο Κ Μητσοτάκης στους «μπαχαλάκηδες» όπως τους χαρακτήρισε. Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε την επίθεση στην Athens Voice, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα

«Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση», προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης. Μιλώντας στο Θησείο, είπε ότι πρόκειται για διατάξεις «που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

Μητσοτάκης: «Να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας»

Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε «με λογισμό και με όνειρο», όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως «δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα».Συμπλήρωσε πως «σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας». Είπε ότι «οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια».

Ο κόσμος είχε ξεκινήσει από νωρίς να συγκεντρώνεται στο σημείο, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του newsit.gr

Στο σημείο και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης
ΜητσοτάκηςΜητσοτάκηςΜητσοτάκηςΜητσοτάκηςΜητσοτάκης

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα