Αρθρογραφία

Kατώτερος των περιστάσεων

Η άθλια συμπεριφορά με την ταλαιπωρία ενός εργαζόμενου που είχε την ατυχία να είναι εικονολήπτης…

Είναι ο ίδιος εργαζόμενος προς τον οποίο άλλες φορές έκανε με καμάρι δηλώσεις για τα έργα και τις ημέρες του στο Λιμεναρχείο Κατακόλου!

Βρίσκεται άραγε σε σύγχιση, προσπαθεί να εξαντλεί κάθε φορά χωρίς καμία αίσθηση ισονομίας τα καθήκοντά του, αγνοεί τους κανόνες δεοντολογίας “ξεχνά” που αρχίζουν και που φθάνουν τα όριά του, ή διακατέχεται από σύνδρομο αυθαίρετης εξουσίας;
Ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη χθες στο Κατάκολο, έρχεται να αποδείξει πως και ένας Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος γίνεται κατώτερος των περιστάσεων και αντί να επιλύει προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις στον χώρο ευθύνης του, έρχεται να δημιουργήσει και άλλα, σε ένα λιμάνι που αναζητά την ηρεμία και την ανάπτυξή του.
Δεν γνωρίζουμε αν αντιλαμβάνεται έτσι την αποστολή του, αλλά οι χειρισμοί του ακόμη και στα πιο απλά θέματα χρήζουν διερεύνησης από τους φυσικούς και τους πολιτικούς του προϊσταμένους, και ειδικότερα από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος που έχει θητεύσει στην ίδια θέση στο τουριστικό μας λιμάνι και αποτέλεσε κορυφαίο παράδειγμα ήθους και εξαιρετικής διαχείρισης των θεμάτων του λιμανιού μας.

Χθες λοιπόν ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού με μια αψυχολόγητη ενέργειά του και αφού είχε νωρίτερα δεσμευθεί ενώπιον Αρχών και Φορέων του τόπου την ελεύθερη είσοδο του εικονολήπτη της ΟΡΤ TV, και αφού περίμενε ακολούθως να φύγουν μετά τις δηλώσεις τους οι επίσημοι, αποφάσισε εντελώς ξαφνικά να απαγορεύσει την αποχώρηση του καμεραμάν επιβάλλοντας του την πληρωμή παραβόλου, γιατί δεν είχε άδεια προκειμένου να κάνει λήψεις με την κάμερά του.

Αποφάσισε έτσι να ταλαιπωρήσει απίστευτα έναν εργαζόμενο που απλώς έκανε τη δουλειά του, μπροστά στην κάμερα του οποίου πολλές φορές ο ίδιος είχε κάνει δηλώσεις, ή αρεσκόταν σε φωτογραφίσεις καμαρώνοντας για τις… παρεμβάσεις του.

Η επιλεκτική του συμπεριφορά τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, όπως και το γεγονός ότι ποτέ δεν είχε ζητήσει τέτοιο παράβολο σε παλαιότερες εκδηλώσεις στο λιμάνι (π.χ. εορτασμός των Φώτων, τελετές σε άλλα πλοία κ.λπ.).

Το θρασύδειλο δε των πράξεών του είναι, ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος όπως και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν εκεί, δεν πήγαν με δική του πρωτοβουλία, αλλά ήταν καλεσμένοι του Δήμου Πύργου και του Λιμενικού Ταμείου.

Ο κ. Λιμενάρχης ωστόσο και πάλι επέλεξε να τα βάλει με τον απλό εργαζόμενο και όχι με εκείνους που τον κάλεσαν για να καλύψει το γεγονός της υποδοχής του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για το 2020 στο Κατάκολο.

Να τον χαιρόμαστε λοιπόν και πολύ περισσότερο οι προϊστάμενοί του…

ΓΝΩΜΗ ΠΑΤΡΙΣ

Όλη η επικαιρότητα