Categories: Ελλάδα

Καβάλα: Συντριβή σερβικού αεροσκάφους με τριμελές πλήρωμα στο Παλαιοχώρι – Ζήτησε έκτακτη προσγείωση – Δείτε βίντεο

Share

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ καθώς έπεσε αεροσκάφος στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Γεώργιο Δριτσάκο, το αεροσκάφος, που πιθανόν είναι κάργκο και συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας πηγαίνοντας από τη Σερβία προς την Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Πρόκειται για ένα σερβικό εμπορικό (cargo)  Antonov,  με 3 άτομα πλήρωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε  να  προσγειωθεί. Άγνωστο παραμένει πόσοι επιβαίνουν σε αυτό και εάν έχει πέσει σε κατοικημένη περιοχή. Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR  Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην  Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν, προειδοποιώντας για συνεχείς εκρήξεις.

Στο σημείο της πτώσης κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Η πυροσβεσστική ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και μεταβαίνουν δυνάμεις από την 2η και 4η ΕΜΑΚ.