Καβάσιλα: Όσο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι…

?

Με επιτυχία  ολοκληρώθηκε χθες η αιμοδοσία που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβασίλων. Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω κορονοϊού, εθελοντές προσήλθαν για αιμοδοσία αλλά ο αριθμός των εθελοντών, χρόνο το χρόνο, βαίνει μειούμενος..

Η αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Πύργου, ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην αίθουσα του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30.

Η κ. Ζαχαριαδάκη Ελισσάβετ γιατρός αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου δήλωσε: «Ο κόσμος έρχεται και προσφέρει το αίμα του με αγάπη για τον συνάνθρωπο και είναι πολύ σημαντική αυτή η πράξη του. Καθημερινά στο νοσοκομείο έχουμε περιστατικά που χρειάζονται αίμα και οι αιμοδότες είναι σχετικά λίγοι για τις ανάγκες που έχουμε. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών των Καβασίλων για την προσφορά τους. Πάντως χρειάζεται ενημέρωση ο κόσμος για την εθελοντική αιμοδοσία ώστε να υπάρχουν περισσότεροι συνάνθρωποί μας που θα προσφέρουν αίμα. Περιμένουμε την συμμετοχή νέων δηλαδή από 18 έως 30».

Η κ. Κατερίνα Μπουγιουκλή εθελόντρια αιμοδότρια από τα Καβάσιλα δήλωσε ότι είναι καλό να δίνουμε αίμα, ωστόσο η ίδια διαπιστώνει ότι δεν προσέρχεται  κόσμος  για αιμοδοσία. «Κάθε φορά είναι και πιο λίγα τα άτομα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερη επικοινωνία για τον ρόλο και την ανάγκη της αιμοδοσίας , ώστε να αντιμετωπιστεί τόσο η πιθανή αδιαφορία, όσο και ο φόβος απέναντι στην αιμοδοσία.

Ο κ Σωκράτης Βάγγης πρόεδρος της κοινότητας Καβασίλων δήλωσε: « Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα  και φόβος για τον ιό (κορονωϊό), διότι παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και κρατάμε τις αποστάσεις όπως πρέπει και μπροστά στο γεγονός ότι πρέπει να σώζουμε ζωές δίνοντας αίμα, κοιτάμε να είμαστε πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι». Ο κ. Βάγκης πρόσθεσε ακόμη ότι «έχουμε πολύ καλή προσέλευση από νέους και νέες από το χωριό μας και αυτό είναι ευχάριστο. Πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στα πλαίσια του στόχου μας για τη συλλογή πολλών φιαλών αίματος τις οποίες παραχωρούμε αμέσως σε συγχωριανούς  μας που έχουν ανάγκη και όχι μόνο».  Ο κ Βάγγης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές αιμοδότες την αιμοδοσία Πύργου για τη στήριξή της, καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συμβολή τους στην ενημέρωση, ενώ δεν παρέλειψε να ανανεώσει το ραντεβού για την επόμενη αιμοδοσία τον Δεκέμβριο του 2020.

Η κ. Γιαννακοπούλου Βασιλική του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβασίλων δήλωσε: «Δυστυχώς φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ο κόσμος φαίνεται να φοβάται  περισσότερο (λόγω κορονωϊού), είναι πολύ πιο συγκρατημένος αν και δεν θα έπρεπε, γιατι η αιμοδοσία γίνεται σε ένα πλαίσιο ασφαλές. Εν τω μεταξύ δεν έχει κατανοήσει ο κόσμος τις καθημερινές ανάγκες για αίμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι και μάλιστα σε μια περιφέρεια, όπως εμείς που μαστιζόμαστε από τα θανατηφόρα τροχαία». Επίσης υπάρχουν ανάγκες και για ασθένειες όπως ο καρκίνος, η λευχαιμία, οι  μεταγγίσεις που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας , οι οποίες μάλιστα εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν πρόσθεσε η ίδια. Τέλος η κ. Γιαννακοπούλου  εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι δίνουν το παρόν για να βοηθήσουν και να σώσουν ζωές.