Lifestyle Ελλάδα

Καβγάς με φωτορεπόρτερ: Πρόταση αθώωσης για Παπουτσάκη – Λαγούτη

Ακούστε το άρθρο

Μια επεισοδιακή νυχτερινή έξοδος της Κατερίνας Παπουτσάκη και του Πέτρου Λάγουτη τον Νοέμβριο του 2011 απασχόλησε την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς γνωστός φωτορεπόρτερ τους υπέβαλλε μήνυση για κλοπή και ηθική αυτουργία σε αυτή. Το σκηνικό, το οποίο οδήγησε τους δημοφιλείς ηθοποιούς στο εδώλιο του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, εκτυλίχθηκε πριν από 7 χρόνια όταν ο Μανώλης Μαυρομουστακάκης τους φωτογράφησε χωρίς την έγκρισή τους έπειτα από κοινή έξοδό τους.

«Πώς δικάζουμε τέτοιο αδίκημα; Ο μηνυτής φωτογράφισε δύο ανθρώπους στις τρεις το πρωί χωρίς να του έχουν δώσει συγκατάθεση. Ισχυρίζεται, χωρίς στοιχεία, ότι του εκλάπη φωτογραφική μηχανή. Επιτρέπεται σε φωτογραφιζόμενο να κατάσχει το φιλμ εφόσον δεν συναινεί» ανέφερε ο συνήγορος των δύο ηθοποιών.

Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ, εξηγώντας τους λόγους γιασ τους οποίους βρέθηκε να φωτογραφίζει τους ηθοποιούς. «Είμαι δημοσιογράφος. Με κάλεσαν να βρεθώ στο κέντρο της Αθήνας, κάπου στο Γκάζι, σε μπαρ διασκέδασης όπου θα βρίσκονταν η Παπουτσάκη με τον Λαγούτη. Βρέθηκα εκεί με άλλους συναδέλφους. Τράβηξα φωτογραφίες στα φανερά» υποστήριξε στο δικαστήριο ο Μ. Μαυρομουστακάκης.

Ο φωτογράφος ισχυρίστηκε ότι ο Π. Λαγούτης μετά το πρώτο «κλικ» κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. «Ο Λαγούτης ήρθε προς το μέρος μου απειλητικός. Η Παπουτσάκη καθόταν στη μηχανή και έδινε εντολές να μου πάρει το φιλμ. Εκείνος μου ζήτησε το φιλμ. Το ζευγάρι έχει κάνει επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Η Παπουτσάκη έχει ρίξει αβγά. Για το περιστατικό τώρα, αυτός μπήκε μπροστά μου. Εκανα να φύγω και μου πήρε τη μηχανή από το χέρι και άρχισε να τη σπάει σε ένα κιγκλίδωμα. Μετά από 40 δευτερόλεπτα που την κοπανούσε έφυγε. Εγώ δέχθηκα επίθεση» ανέφερε και ακολούθησε έντονος διάλογος με την εισαγγελέα να προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη, λέγοντας: «Ηρεμία παρακαλώ, δεν ψαρώνω».

Πρόεδρος: Η κυρία Παπουτσάκη, τι έκανε;

Μάρτυρας: Εκείνη τον παρότρυνε να πάρει το φιλμ με μπινελίκια.

Δικηγόρος: Ποια είναι η δουλειά σας;

Μ.: Φωτογραφίζω διάσημους. Τότε, με είχε στείλει το περιοδικό «ΟΚ». Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης. Εγώ την Παπουτσάκη τη γνωρίζω από τις σχέσεις της, οι οποίες ταυτίζονταν με κάποια θεατρική παράσταση…

Δ.: Τον Λαγούτη; Είχε απασχολήσει κανέναν; Ξέρετε ότι εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος με την κυρία Αλικάκη;

Μ.: Δεν ήταν.

Δ.: Σας είπε: «Δεν σέβεστε τα παιδιά μου να με δουν κρεμασμένο»;

Μ.: Οχι, ήρθε επιθετικός κατευθείαν.

Δ.: Την κυρία Παπουτσάκη την έχετε ενοχλήσει προσωπικά εσείς στο σπίτι της;

Μ.: Για ρεπορτάζ, όταν τα είχε με άλλον ηθοποιό, τον κ. Τζιόβα.

Ακολούθησε η κατάθεση μιας γυναίκας που είχε βγει μαζί με τους ηθοποιούς εκείνο το βράδυ. «Ημουν στο μαγαζί. Την ώρα που ανέβαιναν τα παιδιά στο μηχανάκι ακούω την Κατερίνα να λέει “πάμε να φύγουμε”, είδαν φλας. Ο Πέτρος έλεγε “σε παρακαλώ έχω παιδιά”. Του ζήτησε το φιλμ κι άλλος τον έσπρωξε. Η Κατερίνα επέμενε να φύγουν γιατί έχει περάσει πολύ άσχημα με τους παπαράτσι και ιδίως με τον συγκεκριμένο. Εγώ είδα στη συμπλοκή να πέφτει κάτω η μηχανή» ανέφερε η μάρτυρας.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των δύο ηθοποιών, καθώς δεν πείστηκε ότι «υπήρχε πρόθεση ιδιοποίησης της φωτογραφικής μηχανής» και το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση, αθωώνοντας την Κ. Παπουτσάκη και τον Π. Λαγούτη.

Πηγή: Έθνος

Όλη η επικαιρότητα