Ηλεία

ΚΔΑΠ «Ευ δημιουργείν»: Μια αξέχαστη καλοκαιρινή γιορτή

Ακούστε το άρθρο

Το «Φορητό Πλανητάριο» έρχεται σήμερα στον Πύργο για όλα τα παιδιά

   Τα παιδιά είναι πάντα οι «πρωταγωνιστές» στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδικών «Ευ Δημιουργείν» και στην καλοκαιρινή γιορτή, που ετοίμασαν και παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής, κέρδισαν το πιο δυνατό χειροκρότημα από όλους.

Η γιορτή είχε απ’ όλα. Μικρά και μεγάλα δείγματα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο Κέντρο, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, υπό την διεύθυνση της υπεύθυνης του ΚΔΑΠ, Νάνσυς Μπάρκα.

Τα παιδιά παρουσίασαν μια ξεχωριστή χοροθεατρική παράσταση και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μικρών και μεγάλων, που διασκέδασαν με την ψυχή τους, αλλά και μια καταπληκτική, άκρως καλοκαιρινή παράσταση Καραγκιόζη, σκορπώντας γέλιο σε όλους όσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Το ΚΔΑΠ έχει και μικρούς δημοσιογράφους, που με ενθουσιασμό παρουσίασαν την εφημερίδα τους στο αναγνωστικό κοινό της γιορτής, που την διάβασε με μεγάλο ενδιαφέρον.  Έχει όμως και ταλαντούχους καλλιτέχνες, γι’ αυτό και οι επισκέπτες είχαν την χαρά να θαυμάσουν και τα έργα στην Έκθεση Ζωγραφικής με τα μνημεία του κόσμου, που λειτούργησε στον χώρο, με έργα αποκλειστικά από τα παιδιά.

Κι επειδή το απόγευμα ήταν ζεστό, τα παιδιά προσέφεραν σε όλους τους επισκέπτες παγωτά και χυμούς που είχαν φτιάξει με τα χεράκια τους στα πλαίσια του Εργαστηρίου Μαγειρικής.

Στο τέλος τα παιδιά παρέλαβαν τα Μετάλλια Καλής Επίδοσης ενώ οι μικροί Σεφ τιμήθηκαν με τις Χρυσές Κουτάλες.

Σήμερα το «Φορητό Πλανητάριο»

Κι επειδή οι εκπλήξεις του ΚΔΑΠ «Ευ Δημιουργείν» δε σταματούν, σήμερα από τις 5:00 το απόγευμα φέρνει στον Πύργο το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και καλεί μικρούς και μεγάλους (είσοδος 6 ευρώ – τηλ. κρατήσεων 6971795919) να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

Οι ταινίες που θα προβληθούν στον Θόλο είναι: Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης – 17:00, Ο Μαγεμένος Ύφαλος – 17:30 , Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης – 18:10, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη – 18:40 , Από Τη Γη Στο Σύμπαν –   19:10, Κατακτώντας Τους Άλλους Πλανήτες – 19:50,  Ο Ήλιος: Το Ζωντανό Μας Άστρο – 20:20, Από Τη Γη Στο Σύμπαν – 20:50, Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης – 21:30, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη – 22:00.

   Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Όλη η επικαιρότητα