Ηλεία

ΚΔΑΠ: Μένουν παιδιά εκτός – Αναγκαία η αύξηση χρηματοδότησης

Γιάννης Μπιτζούνης, υπεύθυνος του ΚΔΑΠ δήμου Ζαχάρως : «Με λίγη πίεση προς το υπουργείο εσωτερικών ευελπιστώ να τα καταφέρουμε»
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα ΚΔΑΠ ζητούν οι υπεύθυνοι των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τονίζοντας ότι πολλά παιδιά μένουν εκτός διότι τα χρήματα δεν επαρκούν για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και είναι αρκετές.

Χαρακτηριστικά για την Ηλεία έχουμε έως τώρα :

-ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως: Έγιναν 100 αιτήσεις, λάβαμε 25 vouchers.

-ΚΔΑΠ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: Έγιναν 40 αιτήσεις, έλαβαν 22 vouchers.

– ΚΔΑΠ Δήμου Πύργου : Έγιναν 58 αιτήσεις, έλαβαν 18 vouchers.

Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Γιάννης Μπιτζούνης υπεύθυνος του ΚΔΑΠ δήμου Ζαχάρως τόνισε ότι θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να αυξήσει τη χρηματοδότηση, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

«Πιστεύω και ευελπιστώ ότι τελικά η πολιτεία και το υπουργείο Εσωτερικών, με λίγη πίεση από μας, θα προχωρήσουν στην αύξηση του ποσού που δίνεται στα ΚΔΑΠ, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. Χαρακτηριστικά σε μας έχουν γίνει 100 αιτήσεις και έχουμε λάβει μόλις 25 Voucher, δηλαδή το ¼. Θα πιέσουμε με όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι 100 αιτήσεις και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Γαρύφαλλος Πρόεδρος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός σε ένα μεγάλο δήμο σαν αυτόν του Πύργου να έχουν γίνει 58 αιτήσεις και να έχουν λάβει Voucher μόλις 18 παιδιά!

Ο Χρήστος Γαρύφαλλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Το ΚΔΑΠ στον Πύργο είχε πέρσι περίπου 50 παιδιά. Πώς γίνεται φέτος να έχουν λάβει μόνο 18 Voucher; Το πάνε για κλείσιμο; Θα πρέπει η πολιτεία να ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις που έχουν γίνει αφού το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό».

Να σημειωθεί ότι στα ΚΔΑΠ φιλοξενούνται πολλά παιδιά από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες που πρέπει κατά προτεραιότητα να λαμβάνουν ιδιαίτερη μέριμνα από πλευράς της πολιτείας.

Λογικά η πίεση από τους υπεύθυνους των ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα θα φέρει αποτέλεσμα και θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, για αύξηση της χρηματοδότησης, έτσι ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός.

Όλη η επικαιρότητα