Ηλεία

ΚΔΑΠ Ζαχάρως: Βραβεύθηκε από το Make A Wish Greece

Ακούστε το άρθρο

Για το διαγωνισμό Αστέρι Της Ευχής

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιώντου δήμου Ζαχάρως βραβεύτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο σχολικό διαγωνισμό Αστέρι της Ευχής στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του φιλανθρωπικού οργανισμού Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος κατακτώντας δύο βραβεία: το Γενικό Ειδικό Βραβείο, καθώς και το 3ο βραβείο παραγωγής βίντεο!Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων όπου ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, Γιάννης Μπιτζούνης, παρέλαβε τα βραβεία από την ελληνίδα τραγουδίστρια Demy (Δήμητρα Παπαδέα) σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα. Η μακροχρόνια συμμετοχή, οι πρωτοποριακές ιδέες και οι φιλανθρωπικές δράσεις του Κέντρου είναι πλέον γνωστές τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Γιάννης Μπιτζούνης ευχαρίστησε τον παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Δημήτρη Ουγγαρέζο για τη φιλική συμμετοχή του στο Βίντεο, τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως, Χριστίνα Αντωνοπούλου και Μαριφαίη Γουργούλη, την Κλαίρη Αποστολοπούλου και την Αφροδίτη Μπιτζούνη για την πολύτιμη βοήθειά τους, τους φωτογράφους Σπύρο και Προκόπη Μανουσόπουλο, την Αγγελική Παντή, τη Διονυσία Καλατζή και φυσικά έστειλε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του ΚΔΑΠ Ζαχάρως που κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Στην υπόθεση του βίντεο, ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Δημήτρης Ουγγαρέζος, γράφει ένα γράμμα χωρίς παραλήπτη στο οποίο εναποθέτει τις πιο βαθιές σκέψεις ένος μεγάλου… που κάποτε ήταν παιδί. Το γράμμα αυτό το τοποθετεί σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το ρίχνει στη θάλασσα με την ελπίδα να φτάσει στα χέρια κάποιων που θα κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά του. Τα παιδιά ακολουθώντας το ένστικτό τους ψαρεύουν στην περιοχή που η θάλασσα ξεβράζει το μπουκάλι με το γράμμα και χωρίς δεύτερη σκέψη πραγματοποιούν το όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο. Έτσι, αφήνοντας στον ουρανό πολύχρωμα μπαλόνια δίνουν δύναμη και αισιοδοξία σε κάθε παιδί που το έχει πραγματικά ανάγκη, ελπίζοντας στο όνειρο να ζωγραφιστούν παιδικά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο. Τα γυρίσματα έγιναν στις γειτονιές της πόλης, στην παραλία της Ζαχάρως, καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως, ενώ τα τραγούδια που ακούγονται είναι «το βαλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκη και το «Believer» των Imagine Dragons.

Όλη η επικαιρότητα