Αχαϊα Ηλεία

Και δεύτερο «βέλος» από τον ΤΟΞΟΤΗ – Εγκρίθηκε η προσφορά του για την 4η εργολαβία «Βάρδα-Κυλλήνη»

Με δύο εργολαβίες θα πορευτεί τελικά η κοινοπραξία ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ στο έργο της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε χθες στη «Διαύγεια», η επιτροπή διαγωνισμού έκανε αποδεκτές τις αιτιολογήσεις της εταιρείας επί της υψηλής έκπτωσης (50,39%) στον διαγωνισμό για την κατασκευή του τέταρτου οδικού τμήματος από τη Βάρδα έως το ΑΚ Κυλλήνης, αρχικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει ότι εντός των ημερών ο φάκελος θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο με στόχο την έγκριση και ακολούθως της συμβασιοποίηση και την έναρξη των εργασιών στις αρχές του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΤΟΞΟΤΗΣ έχει πάρει έγκριση από την επιτροπή διαγωνισμού και για το πρώτο τμήμα «Πύργος-Δουνέικα». Σε ό,τι αφορά τη 2η και την 3η εργολαβία, χθεσινό δημοσίευμα του kathimerini.gr ανέφερε ότι φαβορί είναι η Intrakat, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της διοίκησης, καθότι κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα την αιτιολόγηση της προσφοράς της και αναμένει την – θετική όπως εκτιμάται– απόφαση του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αμέσως προηγούμενη μειοδότρια, η ιταλική GD Infrastrutture, η οποία επίσης είχε καταθέσει αιτιολόγηση της προσφοράς της προ διμήνου, δεν έχει ενημέρωση για τον αποκλεισμό της και –όπως έχει προαναγγελθεί- θα προβεί σε ενστάσεις.

Δεν αποκλείεται στη μεθαυριανή επίσκεψη του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη στην Πάτρα να προκύψουν και νέα δεδομένα στην εξέλιξη του έργου.  Ο κ. Σπίρτζης έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, όπου μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στο Πάτρα-Πύργος, το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και τον σιδηρόδρομο.

Όλη η επικαιρότητα