Ηλεία

«Και μία φιάλη αίμα είναι σημαντική…» – Μήνυμα ευαισθητοποίησης στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία στην Αμαλίαδα

Ακούστε το άρθρο

«Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και χάρισε ζωή», αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησαν να δώσουν χθες ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών κυττάρων αίματος ‘Δίνω Ζωή’ στην Αμαλιάδα και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών- Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Η χθεσινή αιμοδοσία, δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση, καθώς δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση στο φουαγιέ του Δημαρχείου τις πρωινές ώρες και μεταφέρθηκε στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου και συνεχίστηκε και τις απογευματινές ώρες όπως ήταν εξαρχής προγραμματισμένο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σύλλογος έδωσε το μήνυμά του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αφού το ζητούμενο είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να κατανοήσουν τη σημασία που έχει να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης.

«Ακόμη και μία φιάλη αίμα μπορεί να προσφέρει πολλά» λένε τα μέλη του Συλλόγου και καλούν άπαντες να στηρίξουν την προσπάθεια.

Συνεχίζουμε…

Το μέλος του Συλλόγου ‘Δίνω Ζωή’ Βασίλης Μπαζός, που έδωσε χθες αίμα, μίλησε στην ‘Π’ και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Σύλλογος κάνει μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια και το θέμα είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Οι αιμοδοσίες που γίνονται δύο φορές το χρόνο είναι για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, το Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο και εάν κάποιος δεν πρόλαβε γιατί έβρεχε ή είχε δουλειές ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να έρθει και καθημερινές στο Τμήμα αιμοδοσίας και το πρωί και το απόγευμα. Μην περιμένουμε να μας βρει το κακό για να τρέξουμε να βρούμε αίμα. Θα πρέπει το Νοσοκομείο να έχει απόθεμα σε φιάλες για να μπορεί να βοηθήσει όποιον χρειάζεται. Θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο. Σήμερα (σημ. χθες) δεν είχαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε, γενικά πάντα έχουμε προσδοκίες, μερικές φορές απογοητευόμαστε, άλλες χαιρόμαστε… Οι αιμοδοσίες γίνονται για να δώσουμε το μήνυμα. Και μία φιάλη αίμα είναι σημαντική. Ο Σύλλογος υπάρχει εδώ και τρία χρόνια γι’ αυτό το λόγο και γίνεται προσπάθεια και από τους εθελοντές Σαμαρείτες, υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από αυτό και τα παιδιά στο Νοσοκομείο. Όταν έχετε λοιπόν λίγο χρόνο ελάτε στο Νοσοκομείο να δώσετε μία φιάλη αίμα. Καλό θα κάνετε και να ξέρετε ότι θα επιστραφεί το καλό».

Η υπεύθυνη γιατρός του Τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννα Σταυροπούλου επεσήμανε ότι οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες και τόνισε ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν όλοι και να στηρίξουν τις προσπάθειες που κάνουν οι εθελοντές ομάδες.

Όλη η επικαιρότητα