Αθλητισμός

KΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π Φοίνικας «Επιτυχές το 6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν»

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν & το 3ο Φεστιβάλ Φίλων Ε.ΠΟ.ΚΕ.Σ., την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου “Βασίλειος Κοντολέων” όπου όλοι οι θεατές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν, αλλά και άλλες Παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες.

Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες από 20 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του οποίου τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Πολεμικών Τεχνών Ναυπλίου, με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλίου και του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος [Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.], Ναυπλίου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν.

Πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελλοπόνησου κ. Στεφανόπουλος Θεοφάνης. ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΠΟΚΕΣ, Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη για την διάδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου και του Πολιτισμού στην Ελλάδα.
Ο Σιφού Παπαβασιλείου Δημήτρης τίμησε όλους τους Δάσκαλους που στήριξαν τη διοργάνωση με τη παρουσία τους, με αναμνηστικό κύπελλο καθώς και τους κάτοχους μαύρων ζωνών, Mαλεβίτη Δημήτρη και Κωστοπούλου Μαριάννα στους οποίους απένειμε έπαινο για την συνεχή τους παρουσία, την βοήθεια τους και την πρόοδο τους.

Η ομάδα του Σιφού Παπαβασιλείου σηματοδότησε την έναρξη του φετινού φεστιβάλ με μια ομαδική φόρμα Χουνγκ Γκα, την οποία χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, θεατές και συμμετέχοντες. Ακολούθησε μια μοναδική παρουσίαση Σαολίν Κουνγκ Φου από την επιδεικτική ομάδα του ΕΠΟΚΕΣ που αποτελείτο από τους Σταυρίδου Αλεξάνδρα Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αντάρη Κωνσταντίνα, Τακάκη Δανάη, Μπογράκου Δανάη, Γιοχάλα Δήμητρα του Αριστόμαχου καθώς και την Κωστοπούλου Μαριάνα και Μαλεβίτη Δημήτρη του Φοίνικα και τον Κοκκώση Αλέξανδρο του Χρυσού Τίγρη, η οποία μάγεψε τους θεατές με ομαδικές & ατομικές δεξιότητες άοπλων και ένοπλων φορμών.

Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τους συμμετέχοντες, την υποστήριξη των εθελοντών και τους συνεργάτες του.

Όλη η επικαιρότητα