Εκπαίδευση Ηλεία

Και στον Πύργο; Καυστική επιστολή φοιτητών του ΤΕΙ

Ακούστε το άρθρο

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών &Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ) του ΤΕΙ Πύργου σε γραπτή επιστολή του προς τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν δρομολογηθεί η επίλυση ζωτικών προβλημάτων για τη λειτουργία του τμήματος.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η λειτουργία των τριών κατευθύνσεων απαιτεί επιπλέον διδακτικό προσωπικό και χώρους διδασκαλίας, αλλά και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Το ΔΣ του Συλλόγου ζητά την έγκριση του αιτήματος για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών από ακαδημαϊκούς υποτρόφους, το άνοιγμα κλειδωμένων αιθουσών, καθότι τώρα είναι μόνο έξι διαθέσιμες, και την ενίσχυση με τον στοιχειώδη εξοπλισμό των εργαστηρίων Τουρισμού & Μουσειολογίας  (προτζέκτορες-πανί προβολής, διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συμβατικοί πίνακες, έδρανα, καρέκλες, κ.ά.)

Παράλληλα, επισημαίνουν τη δυσκολία πρόσβασης στις εκτός ισογείου αίθουσες από σπουδαστές ΑμεΑ, με συνέπεια να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους ενώ στηλιτεύεται το διετές «λουκέτο» στη βιβλιοθήκη, γεγονός που –όπως αναφέρει η επιστολή- «αυξάνει τη δυσκολία των φοιτητών να πραγματοποιήσουν έρευνα και εργασίες για τα μαθήματά του». Ο σύλλογος υπογραμμίζει την ανάγκη παροχής δωρεάν ασύρματου διαδικτύου, αλλά και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει θέρμανση το κτίριο, με συνέπεια τα μαθήματα να διεξάγονται σε άθλιες συνθήκες θερμοκρασίας, ενώ ακόμα δεν έχει ανοίξει το κυλικείο.

«Για να πάρουμε έστω ένα μπουκάλι νερό πρέπει να πηγαίνουμε εκτός του χώρου του Τμήματος», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νάσος Νικολακόπουλος και προσθέτει:

«Σε όλα τα παραπάνω η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αδιαφορεί, παρατείνει και πολλές φορές πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, αφήνοντας εκτεθειμένους τους φοιτητές σε σχέση με τις σπουδές τους και διακινδυνεύοντας την ασφαλή και σίγουρη ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου. Ως συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί τους φοιτητές του τμήματος, απευθύνουμε έκκληση για άμεση λύση των προβλημάτων μας, προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά τμήμα μας. Αν δεν έχουμε άμεσα λύση σε όσα ζητάμε θα προβούμε σε κινητοποιήσεις»

Όλη η επικαιρότητα