Εκπαίδευση Ηλεία

Και τώρα διακοπές… «Επίσημο» τέλος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η Βιολογία Γενικής Παιδείας και κατεύθυνσης ήταν το μάθημα με το οποίο τελείωσαν οριστικά οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων Πύργου, με το κλίμα μετά το τέλος των γραπτών εξετάσεων να είναι χαρούμενο και ιδιαίτερα χαλαρό, αφού ακόμα και για τα παιδιά που είχαν απομείνει η δοκιμασία των Πανελλαδικών έφτασε στο τέλος της και πλέον μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους μέχρι την ανακοίνωση των φετινών βάσεων που θα κρίνει κατά πόσο έχουν πετύχει τους στόχους που είχαν θέσει.

Τα εξεταστικά κέντρα γέμισαν από νωρίς από τους υποψήφιους, με το μυαλό των περισσότερων να είναι στραμμένο στις επικείμενες διακοπές τους, αλλά με την υποχρέωση να σημειώσουν και σ’ αυτό το μάθημα μια ακόμα επιτυχία που θα τους φέρει πιο κοντά στη σχολή της επιθυμίας τους. Αρκετοί ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν όλο τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να σιγουρέψουν τον καλό βαθμό.

Με την έξοδό τους από τις αίθουσες, η ικανοποίησή τους ήταν έκδηλη, αφού αμφότερα τα θέματα Βιολογίας γενικής παιδείας και κατεύθυνσης, «κρίθηκαν» από μεγάλο ποσοστό των μαθητών εύκολα και έδωσαν τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών σε νέο πεδίο. Πλέον αυτό που απομένει είναι η έκδοση των αποτελεσμάτων, που θα σημάνουν και την έναρξη της φοιτητικής ζωής των παιδιών. Από τα λεγόμενα και τις αντιδράσεις των παιδιών, προκύπτει ικανοποιητικό κλίμα και πίστη πως έχουν πετύχει τους προσωπικούς τους στόχους.

Η Βιολογία γενικής παιδείας και κατεύθυνσης μοίρασε χαμόγελα στους υποψηφίους, αφού όπως ανέφεραν και οι ίδιοι τα θέματά τους ήταν βατά και αποτέλεσαν «χρυσή ευκαιρία» για υψηλές βαθμολογίες. Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις μαθητών:

Ελένη Κωνσταντοπούλου: «Εγώ έδινα Βιολογία κατεύθυνσης, όπου θεωρώ πως τα θέματα που μας δόθηκαν σε σχέση με τα προηγούμενα μαθήματα που γράψαμε ήταν αρκετά εύκολα, μένοντας στην ύλη που μας είχαν δώσει και χωρίς να βάλουν κάτι υπερβολικό. Πιστεύω πως τα έχω καταφέρει. Στόχος μου η φυσικοθεραπεία, αλλά και η κτηνιατρική αποτελεί μεγάλη μου αγάπη. Θεωρώ ότι έχω πετύχει τους στόχους μου και πλέον αναμένουμε τις βαθμολογίες».
Λαμπρινή Καστανά: «Είχαμε προετοιμαστεί καλά από τους καθηγητές μας για το μάθημα της Βιολογίας κατεύθυνσης και τα θέματα ήταν βατά, με αποτέλεσμα όσοι είχαν διαβάζει πολλές πιθανότητες για καλό βαθμό. Καμία σχέση δεν είχαν με τα προηγούμενα μαθήματα που δώσαμε, καθώς ήταν μεγάλα σε έκταση και μπορεί να είχαν σημεία που μπορεί να μην είχαμε έρθει σε επαφή ή δεν μπορούσαμε να τα επεξεργαστούμε εκείνη την ώρα. Θεωρώ ότι τα πήγα αρκετά καλά και αναμένω πλέον να δώ πόσα μόρια έβγαλα, μιας και ο στόχος μου που είναι η ιατρική απαιτεί μια αρκετά υψηλή βαθμολογία. Κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τις βάσεις όμως».
Γιάννης Παναγιωτόπουλος: «Τα θέματα στην Βιολογία ήταν καλά, καμία σχέση με τα υπόλοιπα μαθήματα. Ήταν βατά θέματα και ακόμη και ένας μέτρια διαβασμένος μαθητής μπορούσε να γράψει καλά. Γενικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν ήταν τόσο τραγικές όσο τις περιγράφουν, η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη όχι η διαδικασία. Γενικά φέτος ήταν λίγο δύσκολα τα θέματα, αλλά το παλέψαμε και τώρα που τελειώσαμε νιώθουμε τέλεια. Ξεκινάμε τα μπάνια!».
Νάσια Βυθούλκα : «Μπορώ να πω ότι τα θέματα της Βιολογίας ήταν σχετικά καλά, δεν υπήρχε κάποια δυσκολία. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να γράψει πολύ καλά. Τώρα νιώθω υπέροχα που τελειώσαμε, γιατί ήταν μία χρονιά αρκετά δύσκολη, ήταν δοκιμασία για εμάς. Τώρα δίνω και τα Αγγλικά και ετοιμάζομαι για διακοπές!».

Ρεπορτάζ: Αντώνης Φώτης, Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα