Ελλάδα

ΚΕΔΕ: Να μην χρηματοδοτηθεί το Πάρκο Τσίτση από τους πόρους των δήμων

Ακούστε το άρθρο

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμφώνησε να καταθέσει αίτηση ακύρωσης ενώπιων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία εγγράφηκε απόδοση του ποσού των 580.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) στο «Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης».

Επιπλέον αποφασίστηκε να προσβληθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση της 10ης Μαρτίου 2017 που έχουν καταρτίσει τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών καθώς και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκε η κατανομή του ποσού στο ΝΠΙΔ σε 10 ισόποσες δόσεις των 58.000 ευρώ.

Βασικό επιχείρημα για την ακύρωση της σχετικής απόφασης είναι ότι ελήφθη, χωρίς την επιβαλλόμενη από το νόμο σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ.

«Οι ΚΑΠ είναι η βασική πηγή εσόδων των δήμων και προορίζονται για επενδυτικές δραστηριότητες και κάλυψη λειτουργικών αναγκών των δήμων, οπότε δεν συμβιβάζεται με το ρόλο τους η χρηματοδότηση ενός ΝΠΙΔ» είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης.

Η ΚΕΔΕ, αφού επισημαίνει ότι οι ΚΑΠ των δήμων τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σε ποσοστό 60%, ζητά οι πόροι για τη λειτουργία του Πάρκου να προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα