Ηλεία

ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν Ηλείας: Νέα προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης

Ακούστε το άρθρο

Τρεις νέες δράσεις ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα στο ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων  ψυχοκοινωνικής στήριξης, των ατόμων με αναπηρία,για το έτος 2019

Αναλυτικά, ξεκίνησε η υλοποίηση προγράμματος ειδικής διαπαιδαγώγησης μέσω της θεραπευτικής ζωγραφικής, ενός  προγράμματος ειδικής διαπαιδαγώγησης μέσω της μουσικοκινητικής έκφρασης κι ενός  προγράμματος ειδικής διαπαιδαγώγησης μέσω  δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους.

Και τα τρία αυτά προγράμματα υλοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα,  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη,  πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες, στις αίθουσες διδασκαλίας και δραστηριοτήτων του ΚΕΦΙΑΠ από εξειδικευμένους συνεργάτες και συμμετέχουν  περίπου 20 ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ.

Ενημέρωση και εγγραφές

Τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν σε 20 συνεδρίες και η λήξη τους  προβλέπεται τον Ιούνιο του 2019.  Όσοι ενδιαφερόμενοι  επιθυμούν να ενημερωθούν εκτενέστερα για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του ΚΕΦΙΑΠ ή να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται καθημερινά   από   7:30   έως  14:30  στα τηλέφωνα 2621360824, -26 και -18.

Να αναδειχθεί η σημασία της ψυχοκοινωνικής στήριξης

«Τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται μια συστηματική προσπάθεια να αναδειχτεί η σημασία που έχει  η  ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων με αναπηρία,  πέραν της λειτουργικής αποκατάστασης τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, για τα νέα προγράμματα. Και συμπλήρωσε «Χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα  που εκπαιδεύουν τα άτομα με αναπηρία και κυρίως τους νέους,  να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους, να αναπτύσσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, όπως αυτές της  επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης,   της έκφρασης συναισθημάτων».

Όλη η επικαιρότητα