Ηλεία Πολιτισμός

ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν Ηλείας: Τα παιδιά «πρωταγωνιστές» του Ελληνικού Κινηματογράφου

Ακούστε το άρθρο

Μ’ ένα απολαυστικό αφιέρωμα στον παλιό καλό ελληνικό Κινηματογράφο αλλά και έκθεση των έργων των παιδιών, που παρουσιάστηκαν στο κοινό χθες το μεσημέρι και κέρδισαν το θερμό του χειροκρότημα, ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία, που υλοποίησε το ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν Ηλείας

Τα προγράμματα Θεραπευτικής Ζωγραφικής, Μουσικοκινητικής – Θεατρικής Αγωγής και Κατασκευών Εσωτερικού Χώρου, ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και υλοποιήθηκαν στους χώρους του Κέντρου, σε συνεργασία με την ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ, με εξειδικευμένους συνεργάτες οι οποίοι μάλιστα είχαν προηγούμενη εμπειρία σε δράσεις που αφορούσαν παιδιά με αναπηρία. «Αυτό που μας ενδιαφέρει κάθε χρονιά είναι να τονίζουμε τις δεξιότητες των παιδιών, να τις αναδεικνύουμε και να τις υποστηρίζουμε. Να περνάμε το μήνυμα ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικές και ξεχωριστές δεξιότητες και αυτές πρέπει να τις ενισχύουμε με κάθε δραστηριότητα που μπορούμε. Ιδιαίτερα για τα παιδιά που έχουν δυσκολίες, είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα της αυτοέκφρασης και της δημιουργικότητας», εξηγεί η υπεύθυνη του Κέντρου, Ζωή Χαντζή.

Ένα μεγάλο μπράβο

Ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, στην έναρξη της εκδήλωσης, δεν έκρυψε τη χαρά του για την ολοκλήρωση μιας παραγωγικής χρονιάς, αποδίδοντας τα εύσημα στο προσωπικό και όσους συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του Κέντρου. Συνεχάρη τα παιδιά, κι αυτό δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των δράσεων και την επόμενη χρονιά, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Διευθύντρια της ΜΤΝ, Χρύσα Πετροπούλου, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την πρόσκληση. Δήλωσε συγκινημένη από την προσπάθεια και τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει, εκφράζοντας σε όλους ένα μεγάλο μπράβο. Θερμές ευχαριστίες όμως εξέφρασε από καρδιάς, τόσο προς την κα Πετροπούλου όσο και προς τον κ.Διαμαντόπουλο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος, αποδίδοντάς τους τα φωτεινά χαμόγελα των παιδιών. Τέλος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών, Γιώργος Παπανικολόπουλος, εξέφρασε τη στήριξη του συλλόγου στις δράσεις του Κέντρου, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας κ.Διαμαντόπουλο, για την προσπάθεια που κάνει για την λειτουργία του Κέντρου, λέγοντας χαρακτηριστικά  «…γίνονται πολλά πράγματα και αυτό το χρωστάμε στο Διοικητή κ.Διαμαντόπουλο, που είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο και τον ευχαριστούμε».

Τα παιδιά πρωταγωνιστές

Ο «λόγος» δόθηκε στα παιδιά, που συμμετείχαν στα προγράμματα με όρεξη, ενδιαφέρον και μεγάλο ενδιαφέρον. Έγιναν οι πρωταγωνιστές σε σκηνές γνωστών και αγαπημένων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζοντας μάλιστα χαρακτηριστικές χορογραφίες από τις ταινίες «Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο», «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης», «Γοργόνες και Μάγκες» και «Η Κόμισσα της Κέρκυρας», ενώ η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».

Στον χώρο λειτούργησε και έκθεση με έργα των μαθητών που είχαν υλοποιήσει στα δυο προγράμματα Ζωγραφικής και Κατασκευών Εσωτερικού Χώρου, ενώ οι εκπαιδευτές τους, κα Γεωργοπούλου, κος Τουμαζάτος και κος Λευκαδίτης από τα τρία προγράμματα, μίλησαν για την εμπειρία τους με τα παιδιά, και ο εκπρόσωπος της ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ κ.Κονδύλης, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας και τους υπεύθυνους του Κέντρου για την ωραία συνεργασία.

Το «ραντεβού» ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά με την ευχή όλων για ακόμα περισσότερα προγράμματα και δράσεις.

Όλη η επικαιρότητα