Περίεργα

Η Κέλι Αν Κόνγουεϊ νιώθει πολύ άνετα στο Οβάλ Γραφείο, και το δείχνει όπως μπορεί

Ακούστε το άρθρο

Η εξ απορρήτων του Ντόναλντ Τραμπ, υπεύθυνη για την «επιθετική» του επικοινωνιακή στρατηγική, μπήκε για άλλη μία φορά στο στόχαστρο επικρίσεων -όχι γιατί εφηύρε κάποια τρομοκρατική επίθεση, όχι γιατί διαφήμισε από το Λευκό Οίκο ρούχα της κόρης του Τραμπ, ούτε γιατί έκανε ξανά κήρυγμα για «εναλλακτικά γεγονότα».

Αλλά επειδή διαφήμισε με πολύ σαφή (και… κλασάτο) τρόπο την άνεση που έχει στον Λευκό Οίκο και την εμπιστοσύνη που της έχει ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο μέλη διδακτικού προσωπικού πανεπιστημίων που έχουν μεγάλο αριθμό αφροαμερικανών φοιτητών.

Υποτίθεται ότι θα ήταν μία κίνηση του Τραμπ που θα υπογράμμισε τη διακοινοτική του υποστήριξη (ενώ πολλοί του έχουν προσάψει ρητορική που «έκλεινε το μάτι» σε ρατσιστές ψηφοφόρους).

Για να απαθανατίσει το στιγμιότυπο, η Κέλι Αν Κόνγουεϊ διάλεξε να ανέβει στον… καναπέ του Λευκού Οίκου, να στρογυλλοκαθίσει και να πάρει φωτογραφία. Όλοι ήταν όρθιοι (και ο Τραμπ, οπότε τίθεται και θέμα πρωτοκόλλου).

Πολλοί στα κοινωνικά δίκτυα επέκριναν την… αναξιοπρεπή κίνηση της Κόνγουεϊ. Άλλοι υποστήριξαν πως από τον τρόπο που επέλεξε να δείξει την «άνεσή» της στο κέντρο της εξουσίας έλειπε και το ελάχιστο «επίπεδο». Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν… τουλάχιστον είχε βγάλει τα παπούτσια της. (Όχι, είχε γονατίσει πάνω στον καναπέ με τα παπούτσια).

Υποστηρικτές του Τραμπ ωστόσο επεσήμαναν πως και ο Ομπάμα είχε φωτογραφηθεί πολλές να βάζει τα πόδια πάνω στο γραφείο του Λευκού Οίκου και κανείς δεν είχε αντιδράσει. Έστω κι αν άλλο είναι ο πρόεδρος και άλλο οι σύμβουλοί του.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα