«Καίνε» οι υψηλές εκπτώσεις στο Πάτρα-Πύργος – Δυσφορία για την αιτιολόγηση

Η αιτιολόγηση των υψηλών εκπτώσεων από τους προσωρινούς αναδόχους στο έργο Πάτρα-Πύργος είναι το κομβικό σημείο στο οποίο έχει επικεντρωθεί το υπουργείο Υποδομών μετά την επίσημη έγκριση της χρηματοδότησης του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η αρμόδια υπηρεσία επαναξιολογεί τους φακέλους των μειοδοτών προτού προχωρήσει στην αποστολής τους για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί από τους αναδόχους να αιτιολογήσουν επαρκώς την υψηλή έκπτωση (πάνω από 50%) στην προσφορά τους, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται ζήτημα με τον φάκελο του ομίλου ΤΟΞΟΤΗ, που έχει μειοδοτήσει στα πρώτα τέσσερα και για τον οποίο έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για αδυναμία υλοποίησης του έργου.

Όπως ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, μέχρι τώρα έχουν προσκομιστεί οι παρατάσεις ισχύος και για τις τέσσερις προσφορές και δεν έχει διαπιστωθεί έλλειψη ή ανεπάρκεια στα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ωστόσο, η διαδικασία της τεκμηρίωσης των εκπτώσεων είναι προβληματική και ενδέχεται να προκαλέσει δυσφορία στις εταιρείες, καθώς η αιτιολόγηση οδηγεί στην αποκάλυψη επιχειρηματικών δεδομένων.

«Υπάρχει επιχειρηματικό μυστικό που δεν θέλει μια εταιρεία να το κοινοποιήσει. Η έκπτωση είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Για παράδειγμα, αν μια ανώνυμη εταιρεία είναι στο Χρηματιστήριο, αποβλέπει σε κέρδη με την ανακοίνωση ανάληψης έργου. Επίσης υπάρχουν επιχειρηματικές μέθοδοι ή εισαγωγές από το εξωτερικό που μειώνουν το κόστος στα υλικά, ενώ και οι αποδοχές των εργαζομένων είναι μεωμένες. Επίσης παίζει ρόλο η επιχειρηματική οργάνωση και η εμπειρία κάθε αναδόχου. Όλα αυτά δεν θέλουν όλοι να τα κοινοποιούν», εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Υποδομών και είπε χαρακτηριστικά: «Ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου»

Βούληση του Υπουργείου, πάντως, είναι να προβεί σε εξαντλητικό έλεγχο των φακέλων των προσφορών πριν σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα απόρριψης και επιστροφής του φακέλου. Ο στόχος παραμένει η έναρξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος μέσα στο καλοκαίρι.