Ηλεία

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ξενάγηση στη νέα υπηρεσία

Ακούστε το άρθρο

Ξενάγηση στο χώρο όπου στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας-Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στα Λεχαινά, έκαναν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης  κ. Αν. Μίγκος και ο πρόεδρος της ΔΕ Λεχαινών κ. Γ. Γαλάτης.

Το Κέντρο στεγάζεται στο ισόγειο κτίριο του παλαιού αγροτικού ιατρείου και σε αυτό εργάζονται έξη νέες γυναίκες που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Και οι έξι εργαζόμενες διακρίνονται για την εργατικότητά τους, τις γνώσεις τους και την κατάρτισή τους στην αποστολή του Κέντρου. Η ξενάγηση έγινε με αφορμή την διημερίδα που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο «Άστρον» Λεχαινών.

Διημερίδα

Το Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης, διοργανώνει εναρκτήρια διημερίδα με τίτλο «Διαφορετικότητα και κοινωνικές ανισότητες» στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2017, με σκοπό την παρουσίαση της νεοσύστατης δομής και τη γνωριμία με την κοινότητα.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017  και ώρες 09:00- 13:00 θα λειτουργούν Ενημερωτικά Περίπτερά στις πλατείες Ανδραβίδας, Κυλλήνης, Λεχαινών,  και Βάρδας.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 16:00-17:30 στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών θα λειτουργεί Εργαστήρι Ζωγραφικής. Στη συνέχεια και ώρες 18:00 – 22:00 στην Κινηματογραφική αίθουσα «CINE ASTRON» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με ομιλητές τον κ. Εμμανουήλ Σουρή Ψυχολόγο, και την Τσαγρή Χαραλαμπία Επισκέπτρια υγείας.

 

Το Πρόγραμμα

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Γεωργιοπούλου Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργός και γενική συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας.

16:00- 17:30: Σε αίθουσα του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών, θα λειτουργήσει Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά, στο όποιο 0α συμμετάσχουν μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Κύριο θέμα της δράσης 0α είναι «Η Διαφορετικότητα». Στόχος της δράσης 0α είναι η καταγραφή των αντιλήψεων-πεποιθήσεων)ν, σχετικών με το θέμα και η εξάλειψη αρνητικών στερεότυπων. Το εργαστήρι θα υποστηρίζεται από εικαστικούς (Σταθοπούλου Ελένη, Δροσινού Φώφη, Δίπλας Χρήστος).

18:00: Χαιρετισμοί από θεσμικούς εκπροσώπους (Δήμος – Περιφέρεια)

18:30: Παρουσίαση του Προγράμματος από στέλεχος της δομής

18:45-19:15: Α’ ομιλητής: Σουρής Εμμανουήλ, Ψυχολόγος – Κοινωνικός Σύμβουλος Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- M.D.A Δημόσια Υγεία- Υποψήφιος Διδάκτοράς της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Θέμα:. Στήριξη Ευπαθών Ομάδων του Πληθυσμού

19:15-19:45: Β’ ομιλητής: Τσαγρή Χαραλαμπία, Τ.Ε. Μ.Ρ.Η Επισκέπτης Υγείας Θέμα: Μετανάστες/Πρόσφυγες

19:45-20:00: Ανοικτός διάλογος και συζήτηση των ομιλητών για τυχόν θέματα που θα προκόψουν από ερωτήματα

20:00-20:30: Διάλειμμα – Καφές

20:30-10:00: Παραδοσιακοί χοροί από Χορευτικά του δήμου και κλείσιμο της συνάντησης

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

Η ξενάγηση

Μετά την ξενάγηση στο Κέντρο ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ αναφερόμενος στην αποστολή του Κέντρου  Κοινότητας δήλωσε:

«Ο Δήμος μας είναι ο δικαιούχος εκτέλεσης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης » που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις άξονες:

Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών-Συνεργασία με υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.-Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ειδικότερα αυτούς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης», Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.Άνεργοι, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού. Γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Είναι μια δομή η οποία απασχολεί  6 εργαζόμενες αυτή τη στιγμή και πιστεύουμε ότι θα επιλύσει πολλά από τα προβλήματα των ευπαθών ομάδων και θα αποβεί προς όφελος  των Δημοτών μας

Ταυτόχρονα  λειτουργεί και κέντρο μεταναστών στο Δήμο μας , το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα , που θα βοηθήσει στην κοινωνική ενσωμάτωση των χιλιάδων μεταναστών του Δήμου μας και στην ομαλότερη διαβίωσή τους μέσα στην Κοινωνία μας , μέσα από δράσεις που θα γίνουν στο προσεχές μέλλον  σε όλα τα Δημοτικά μας διαμερίσματα»

 

Μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα

Ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος δήλωσε: «Το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Μεταναστών είναι μια νέα υπηρεσία του δήμου μας και ανάλογα κέντρα υπάρχουν και σε άλλους δήμους. Στην Δυτική Ελλάδα υπάρχει μόνο στο δήμο μας  και πρόκειται για μια επένδυση 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τρια χρόνια με προοπτική φυσικά ανανέωσης. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης είναι μια νέα δομή, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασίας, με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους. Ωφελούμενοι είναι πολίτες και κατά προτεραιότητα οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, μετανάστες, ΑμEΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.»

Η συντονίστρια του Κέντρου

Η Κοινωνική Λειτουργός κ. Κατερίνα Γεωργιοπούλου συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης δήλωσε μεταξύ άλλων «το Κέντρο ξεκίνησε την λειτουργία του την 1η Ιουνίου 2017 οπότε και εμείς οι εργαζόμενοι υπογράψαμε την σύμβασή μας. Στελεχώνεται από εμένα ακόμη μια συνάδελφο Κοινωνική λειτουργό και επίσης έχουμε και το παράρτημα του Κέντρου το Κέντρο ένταξης μεταναστών το οποίο στελεχώνεται από μια Κοινωνική Λειτουργό , μια ψυχολόγο , μια διαμεσολαβήτρια και νομικό.»

Όλη η επικαιρότητα