Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας: Συγκέντρωση τροφίμων για τους πληγέντες

Με το βλέμμα στραμμένο στους πληγέντες των πυρκαγιών της Αττικής, ξεκίνησε χθες από το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του δήμου Ήλιδας η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και μετά το κάλεσμα του Κέντρου οι πρώτοι πολίτες άρχισαν να καταφθάνουν χθες το πρωί με τις σακούλες τους γεμάτες τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής φροντίδας.

Η βοήθεια συγκεντρώνεται στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας επί της οδού Αχιλλέα Μπουντουβή 21 στην Αμαλιάδα και οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν εκεί από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν ξηρά τροφή (φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια κ.α.), τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, γάλατα μακράς διάρκειας, ζυμαρικά κ.α.), φάρμακα (betadin, fucidin) και γάζες και νερά. Τα παραπάνω θα πρέπει να είναι συσκευασμένα και να έχουν μακρά ημερομηνία λήξης.

Εθελοντές και υπάλληλοι θα κατηγοριοποιούν τα συγκεντρωθέντα, θα τα συσκευάζουν και θα τα αποστέλλουν στους πληγέντες Δήμους.