Ηλεία

Κέντρο Κοινότητας Πηνείου: Κοινωνική προστασία στους αδύναμους

Ακούστε το άρθρο

Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πηνειού βρίσκουν στήριγμα στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού, παρέχοντας πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης.

Χθες συναντήσαμε τους εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινότητας και στα λόγια τους διακρίναμε την απόλυτη διάθεση να προσφέρουν στον συνάνθρωπο με όλες τους δυνάμεις. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού είναι πραγματικά ο αισθητήρας του δήμου για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης

Μακρύς ο δρόμος

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του ΝΠ του Δήμου Πηνειού κ. Σάκης Γεωργόπουλος δήλωσε: «Σε αυτόν τον χώρο οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και  το Κέντρο Κοινότητας  με Παράρτημα ρομά του Δήμου Πηνειού, χρειάζεται γιατί είναι μια εποχή οικονομικά δύσκολη που περνά η χώρα μας και ο Δήμος μας. Οι πέντε άνθρωποι αυτοί του Κέντρου Κοινότητας με επικεφαλής τον Κοινωνικό Λειτουργό κ. Κωνσταντίνο Βέρρα, μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με επικεφαλής την κ. Μαργαρίτα Πανταζοπούλου επιτελούν σπουδαίο έργο καθότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Το έργο που επιτελούν είναι σημαντικό και σπουδαίο αλλά ακόμη χρειάζεται δρόμος και ο δρόμος είναι μακρύς γιατί οι ανάγκες είναι πολλές. Καλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να έρθουν εδώ κοντά μας για να βοηθηθούν μέσα από τις δομές που υποστηρίζονται από το Κράτος. Είναι δομές που αναφέρονται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ΑμΕΑ, ειδικές κατηγορίες  ».

Δωρεάν περίθαλψη

Η κ. Μαργαρίτα Πανταζοπούλου, που μαζί με τον κ. Αλεξόπουλο Παναγιώτη στελεχώνουν το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών ισότητας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς συμβάλλουμε σημαντικά στο κομμάτι εγγραφής των ανασφαλίστων και ειδικά σήμερα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που θεωρούνται ανασφάλιστοι. Έτσι η επίσκεψη αυτών των ανθρώπων στην Πρόνοια θεωρείται αναγκαία για να εγγραφούν και να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα περίθαλψης. Η Πρόνοια έχει και άλλες αρμοδιότητες, συνεργάζεται με το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας  όσον αφορά τις υπηρεσίες πρώην ΤΕΒΑ σε συνεργασία με το ΚΕΑ όπως επίσης και άλλες υπηρεσίες.»

Δίπλα στον συνάνθρωπο

Από την πλευρά του ο κοινωνικός λειτουργός κ. Κωνσταντίνος Βέρρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι καινούργια δομή από Ιούνιο 2017 . Φέτος το Κέντρο Κοινότητας έχει εξυπηρετήσει ένα τεράστιο όγκο ανθρώπων που εκτιμάται γύρω στους 1700 σε όλες τις ειδικές κατηγορίες . Το Κέντρο διαθέτει Κοινωνιολόγο την κ. Μακρή Ελένη, Παιδαγωγό την κ. Σπηλιοπούλου Παναγιώτα, Επισκέπτρια Υγείας την κ. Κασσάρα Βασιλική και Διαμεσολαβητή τον κ. Χαλιλόπουλο Γεώργιο που γνωρίζει την γλώσσα των Ρομά. Η δομή μας είναι κοντά στον συνάνθρωπο και στηρίζει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη»

Όλη η επικαιρότητα