Ηλεία

Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: «Λουκέτο» τα Σαββατοκύριακα

Ακούστε το άρθρο

Όλο και περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, με αποτέλεσμα η θωράκισή του με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό να κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη. Ωστόσο, οι ελλείψεις που εμφανίζουν τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όσο και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αναγκάζουν τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας να κάνουν διαρκώς εφημερίες στις δύο νοσηλευτικές μονάδες, με συνέπεια να μη γίνονται εφημερίες τα Σαββατοκύριακα, ενώ και η λειτουργία του τις καθημερινές δεν είναι πάντα απρόσκοπτη.

Όπως τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» κάτοικοι της Ανδρίτσαινας αλλά και των γύρω τοπικών κοινοτήτων, συχνά πυκνά οι γιατροί κάνουν έκτακτες εφημερίες στον Πύργο ή στην Αμαλιάδα, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ανδρίτσαινα είναι η πλέον απομακρυσμένη από τα αστικά κέντρα περιοχή και θα έπρεπε να έχει επαρκέστερες παροχές υγείας στον τοπικό πληθυσμό.

Όπως τονίζει στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας, Διονύσης Χρυσάφης, ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί αλματωδώς μέσα στο 2017, καθώς το Κέντρο Υγείας καλύπτει μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

«Στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας μέσα στο 2017 έχουμε φτάσει ήδη ως τον Οκτώβριο τις 1978 επισκέψεις,  ενώ το 2016 κλείσαμε με 1771. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ξεπεράσουμε τους 2.500 ασθενείς», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χρυσάφης, προσθέτοντας ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών από την Αθήνα!

Ασθενείς από Αρκαδία, Μεσσηνία και… Αθήνα!

«Εδώ εξυπηρετούμε αρκετούς ασθενείς, κυρίως της τρίτης ηλικίας, από τη Γορτυνία και την ευρύτερη περιοχή της ορεινής Αρκαδίας, από την ορεινή Τριφυλία της Μεσσηνίας, αλλά και πολλούς από την Αθήνα. Ειδικά, τα τελευταία δύο χρόνια επισκέπτονται αρκετοί ετεροδημότες το Κέντρο Υγείας για εξετάσεις και φάρμακα, καθότι στην Αθήνα αργούν πολύ τα ραντεβού στα νοσοκομεία», εξήγησε ο κ. Χρυσάφης.

Αυτήν την περίοδο υπηρετούν οκτώ γιατροί, εκ των οποίων οι δύο αγροτικοί, όμως επί της ουσίας, οι διαρκείς εφημερίες σε Πύργο και Αμαλιάδα –διψήφιος αριθμός για τους περισσότερους γιατρούς- αφήνουν συχνά πυκνά το Κέντρο Υγείας με τους μισούς γιατρούς.

«Δυστυχώς οι γενικότερες ελλείψεις του συστήματος Δημόσιας Υγείας οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να προσληφθούν γιατροί στα νοσοκομεία, ώστε να απελευθερωθούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, πόσο μάλλον σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή όπως η Ανδρίτσαινα», σημείωσε ο κ. Χρυσάφης.

Όλη η επικαιρότητα