Ηλεία Υγεία

Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: Προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες παρά τις ελλείψεις

Παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, προσπαθεί να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ανάγκες για ιατρική περίθαλψη μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής, με πολλές ορεινές κοινότητες, και με πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας υπηρετούν ένας παιδίατρος, δύο γενικοί γιατροί και άλλοι δύο αγροτικοί, δηλαδή συνολικά πέντε ιατροί. Δεν υπάρχει όμως ούτε ακτινολογικό, ούτε μικροβιολογικό, με αποτέλεσμα όσοι χρειάζονται παρόμοιες εξετάσεις να μεταβαίνουν στην Κρέστενα ή στον Πύργο.

Παρά τις ελλείψεις όμως που υπάρχουν, αν δεν υπήρχε το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, η κατάσταση θα ήταν πολύ άσχημη στην ευρύτερη περιοχή. Με αφορμή μάλιστα τις πληροφορίες για την λειτουργία ενός ξενοδοχείου στην Ανδρίτσαινα ως ξενοδοχείο καραντίνας για κρούσματα κορωνοϊού, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος με δηλώσεις του, στάθηκε στις ελλείψεις που έχει το τοπικό κέντρο υγείας και αναρωτάτε τι θα συμβεί αν έχουμε κάποιο κρούσμα στην περιοχή. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περιοχή μας δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε το κέντρο υγείας. Μάλιστα χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονται χειρότερα, αφού κάποιοι θέλουν να το κλείσουν, να πάρουν τους γιατρούς και να τους πάνε στον Πύργο.

Τα Σαββατοκύριακα μάλιστα δεν δουλεύει μέσα στο καλοκαίρι. Υπάρχει λοιπόν θέμα και με το κέντρο υγείας και αυτό μας προβληματίζει και μας στενοχωρεί. Πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει η πληροφορία για λειτουργία ξενοδοχείου καραντίνας στην περιοχή μας. Κοιτάξτε είναι αναπόφευκτο ότι σε κάποιο μέρος της Ηλείας θα γίνει το ξενοδοχείο καραντίνας, ούτε είμαστε αρνητικοί σε αυτό το γεγονός.

Όμως πρέπει να σκεφτούν και τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν αν έχουμε κάποιο κρούσμα».

Όλη η επικαιρότητα