Ηλεία

Κεραίες: Άμεση αντίδραση από Δήμο Πύργου και Δ. Καλαματιανό μετά το ρεπορτάζ της «Πατρίς»

«Άκρως επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών»
Ακούστε το άρθρο

Άμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» σχετικά με την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του Πύργου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Θεμιστοκλέους και τις επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, η οποία συνοδευόταν από το σχετικό δημοσίευμα, ζητώντας να μάθει από το αρμόδιο υπουργείο σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την απομάκρυνσή τους. Λίγες ώρες νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννης Παπαδημητρίου ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Δήμος Πύργου σαφώς και είναι αντίθετος με τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού της πόλης, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα έπειτα από μετρήσεις που έχουν γίνει για την εκπομπή ακτινοβολίας δεν πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και υπάρχουν μάλιστα και δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν αυτή την κατάσταση.

«Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του σχετικού δημοσιεύματος, η κεραία προβάλει μέσα από μια καμινάδα που αποτελεί το καμουφλάζ της, έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από τους κατοίκους τη περιοχής. Η Δημόσια Υγεία είναι υπεράνω οποιουδήποτε άλλου αγαθού και θα πρέπει άμεσα οι εταιρίες που έχουν τοποθετήσει αυτές τις κεραίες να προβούν στην καθαίρεσή τους. Τα συγκεκριμένα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κεραίες όπως φαίνεται και από το χάρτη, αποτελούν πυκνοκατοικημένες περιοχές με πολυκατοικίες, σχολικά κτίρια κ.α., γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνη την παραμονή τους για την υγεία των πολιτών» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα