Πολιτική

Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση να κλείσουν τα σχολεία

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί...
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορηματική ήταν για ακόμα μια φορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απαντώντας στις φήμες που υπάρχουν για κλείσιμο των σχολείων. 

«Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ακόμα και τόνισε ότι όσον αφορά στους εμβολιασμούς για τα παιδιά του Λυκείου αγγίζουν το 50%.

Είπε ακόμα ότι όσα παιδιά κάνουν το εμβόλιο δεν θα κάνουν τεστ και πρόσθεσε ότι μέλη της επιτροπής εμβολιασμών αλλά και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν την επόμενη Τρίτη 14/12/2021 ζωντανά σε όλα τα ερωτήματα των γονιών για τον εμβολιασμό. Επίσης, είπε ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα αύριο ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών.

«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα – πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς», είπε η υπουργός.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000. σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορονοϊού περίπου 15.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Κεραμέως, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι. Στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένοι το 95% των καθηγητών και το 83% των εκπαιδευτικών.

Όλη η επικαιρότητα