Ηλεία

Κεραμίδι Αμυγδαλιών – Κάτοικοι: «Θέλουμε καθαρό νερό»

Εικόνες άλλης εποχής στον ορεινό οικισμό «Κεραμίδι» στις Αμυγδαλιές Κρεστένων
Ακούστε το άρθρο

Καθαρό νερό για να πίνουν απαιτούν οι κάτοικοι στον συνοικισμό «Κεραμίδι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμυγδαλιών του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, αφού αυτό που τρέχει από τις βρύσες τους είναι θολό και ακατάλληλο.

Το πρόβλημα αυτό έχει δημιουργηθεί εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων που αναγκάζονται να τρέχουν σε βρύσες εκτός συνοικισμού για να γεμίζουν μπετόνια νερό για να έχουν.

Επίσης το νερό είναι, όπως λένε οι κάτοικοι είναι επιβεβαρυμένο με μαγγάνιο και κάλιο γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για τους 15 κατοίκους μεγάλης ηλικίας που ζουν στον συνοικισμό.

«Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουμε να πιούμε νερό ούτε και να μαγειρέψουμε. Αναγκάζομαι να πηγαίνω πέντε και πέντε δέκα χιλιόμετρα για να φέρω νερό. Βενζίνες δεν υπάρχουν, ακριβαίνουν κιόλας. Πρέπει κάτι να κάνει ο Δήμαρχος πρέπει να λάβει τα μέτρα του για να μας εξυπηρετήσει και να τελειώνει αυτή η υπόθεση», επισημαίνει ο κ Παναγιώτης Γκούτης.

«Το πρόβλημα είναι εδώ και πέντε χρόνια», τονίζει ο κ. Παναγιώτης Γκούτης

Η κ Αγγελική Λαμπρoπούλου που ζει μόνη της στο «Κεραμίδι», αναφερόμενη στο συγκεκριμένο πρόβλημα τονίζει τα εξής: «Το νερό για να πιούμε το αγοράζουμε γιατί αυτό που έχουμε είναι ακατάλληλο και κάνει μόνο για να πλένουμε τα πιάτα. Εμένα με εξυπηρετούν τα ανίψια μου που μου φέρνουν νερό ή όποιος άλλος μπορεί»

«Το νερό το αγοράζουμε», τονίζει η κ. Αγγελική Λαμπροπούλου

«Μολονότι έχουμε στείλει του κόσμο τα χαρτιά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για να αγοράσουμε νερό να πίνουμε. Δεν έχουμε να κάνουμε τις δουλειές μας. Βρισκόμαστε σε απελπισία», υποστηρίζει ο κ Αντώνης Λαμπρόπουλος.

Η κ. Μεσσηνία Λαμπροπούλου επισημαίνει ότι δεν έχουν νερό να πιουν
Αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε νερό
για να πίνουμε», υποστηρίζει ο κ. Αντώνης Λαμπρόπουλος

Οι προσπάθειες από τον Δήμο

Από πλευράς του Δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για να λυθεί το πρόβλημα. Μάλιστα είχαν κάνει γεώτρηση νέα αλλά όμως το νερό βγήκε ακατάλληλο. Ήρθαν σε επαφή με το ΕΑΓΜΕ και τους ενημέρωσε ότι και νέα γεώτρηση να κάνουν πάλι το νερό θα είναι ακατάλληλο γιατί θα πέσουν στον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα. Όμως, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει ήδη να μελετούν υδροδοτήσουν το «Κεραμίδι» από τις Αμυγδαλιές, μία απόσταση πέντε χιλιόμετρων.

Όλη η επικαιρότητα