Business Ηλεία

Κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος: Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, πιο σύγχρονη από ποτέ!

Οι ζημιές που υπέστη μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της Ηλείας και τα σημαντικότερα στην Ελλάδα, ήταν πολύ μεγάλες.

25 Νοεμβρίου 2020. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας δέχεται κλήση για πυρκαγιά στο εργοστάσιο Κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος που βρίσκεται στα Δουνέϊκα. Άμεσα τέσσερα οχήματα με οχτώ πυροσβέστες μεταβαίνουν στο σημείο και ξεκινούν μια δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης ,αφού στον χώρο η θερμοκρασία έφτανε τους 500 βαθμούς κελσίου. Η φωτιά ξέσπασε εντός του εργοστασίου και πιο συγκεκριμένα στη μονάδα ξήρανσης κεραμιδιών και οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η φωτιά σιγόκαιγε για τρείς ημέρες την μονάδα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ανά διαστήματα και σε σημεία κατάσβεση, έχοντας παράλληλα σφραγίσει χώρους, ώστε να μην περάσει η φωτιά στα υπόλοιπα μέρη του εργοστασίου.

Οι ζημιές που υπέστη μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της Ηλείας και τα σημαντικότερα στην Ελλάδα, ήταν πολύ μεγάλες.

Η μονάδας ξήρανσης κεραμιδιών τέθηκε εκτός λειτουργίας και σύμφωνα με τον κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο επαναλειτούργησε μετά από επτά μήνες.

Ένα χρόνο μετά η παραγωγή έχει επανέλθει στο 90%. Όλα τα μηχανήματα του εργοστασίου λειτουργούν αυτόματα και η δουλειά του εργοστασίου συνεχίζεται σε φουλ ρυθμούς, αλλά η φωτιά δε θα ξεχαστεί ποτέ.

Ένα χρόνο μετά έγιναν πολλές βελτιώσεις και το εργοστάσιο λειτουργεί με νέο εξοπλισμό ενώ πολύ σύντομα η  Κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος θα παράγει νέα προϊόντα με καλύτερη ποιότητα.

Ένας εκ των ιδιοκτητών, ο κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος, άνοιξε τις πύλες του εργοστασίου και μας ξενάγησε στη μονάδα κατασκευής τούβλων και κεραμιδιών αλλά και στο χώρο που πριν από ένα χρόνο είχε γίνει στάχτη και σήμερα λειτουργεί καλύτερα από ποτέ.

Μέσω της εφ. «Πατρίς» θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους τότε στάθηκαν στο πλευρό της επιχείρησης, μα κάθε τρόπο, ενώ μας διηγήθηκε τι έγινε εκείνο το βράδυ αλλά και πόσο άλλαξαν τα πράγματα από τότε.

«Δε φανταζόμασταν ότι η έκταση της φωτιάς θα ήταν τόσο μεγάλη. Μας ειδοποίησαν το αργά το βράδυ ότι το εργοστάσιο έπιασε φωτιά και δε το πιστεύαμε. Αμέσως ήρθε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας ο Κώστας Χριπάτσιος και ο τότε υποδιοικητής Χρήστος Δουγέρης, που τώρα υπηρετεί στη Ζάκυνθο, και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί πάλευαν μέρες και νύχτες με τις φλόγες. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο κ.Παναγιωτόπουλος για το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου του 2020.

Όσον αφορά τα όσα ακολούθησαν ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι:

«Στάθηκαν όλοι στα πλευρό μας. Φίλοι, πελάτες, εργαζόμενοι με αυτοθυσία που βοήθησαν να φτιαχτούν όλα από την αρχή. Ευχαριστούμε τον κόσμο και την κοινωνία που μας αγαπάει. Πολλοί μας προσέφεραν και οικονομική βοήθεια αλλά δε τη δηχθήκαμε. Είχαμε εμπόρευμα για τουλάχιστον πέντε μήνες και μπορέσαμε να ξαναφτιάξουμε το εργοστάσιο με μεγάλη θυσία και πολλές δυσκολίες. Κάναμε παραγγελίες, φέραμε μηχανήματα από το εξωτερικό.

Μας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος και μας  τηλεφώνησε και ο κ. Φαρμάκης. Οι βουλευτές Ηλείας όλων των κομμάτων και οι δήμαρχοι του νομού επικοινώνησαν μαζί μας.  Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την κα Μαντά τον κ. Βυθούλκα, τις εταιρίες των κ κ. Τορέγα και Κόκκαλη το διευθυντή του ΔΟΒ κ. Λεωνίδα Βαρουξή και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας. Και πάρα πολύ κόσμο ακόμα, που δυστυχώς δε μπορώ να τους θυμηθώ όλους.

Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έκαναν το πιο σπουδαίο. Βοήθησαν να ξανακτιστεί το ξηραντήριο, τους οικοδόμους που δούλεψαν σε δύσκολες συνθήκες, γιατί την ώρα που δούλευαν έπεφταν στα μάτια τους η λάσπη και αυτοί συνέχιζαν και έτσι τελειώσαμε. Πλέον το εργοστάσιο είναι πλήρως εκσυγχρονισμένο και στοχεύουμε στο άμεσο μέλλον και στην αναβάθμιση των προϊόντων μας.»

Τέλος ο κ.Παναγιωτόπουλος θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους πελάτες που «δε μας ξέχασαν και δεν προτίμησαν άλλους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα