Ηλεία

Κέρδισε τις εντυπώσεις το «άθυρμα» του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το «Άθυρμα» του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου να μην κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Μαθηματική Εμπορική Έκθεση που διοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece), πήρε όμως το πιο σπουδαίο «βραβείο» αυτός της αγάπης, της υποστήριξης και των θερμών συγχαρητηρίων από όλους όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του σχολείου.

Η Έκθεση, στην οποία το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου συμμετείχε για 3η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 1η Μαρτίου, στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι. Η εικονική επιχείρηση του σχολείου της Ηλείας, είχε αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών – πλαγγόνες, σβούρες, γιο-γιο, τρίλιζα και ζάρια – τα οποία δημιούργησαν τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα των Αρχαιολογικών Μουσείων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Για την υποστήριξη και διαφήμιση του «Άθυρμα» ταξίδεψαν στην Αθήνα οι μαθήτριες Αθανασία Μαραθιά και Μαριέλλη Γερασιμοπούλου, συνοδευόμενες από την Διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη και τους εκπαιδευτικούς Κατερίνα Ρηγοπούλου (σ.σ με την καθοδήγησή της έγιναν οι κατασκευές), Βαγγέλη Χαρίτο, Κώστα Ζέρβα, Δανάη Ευμορφοπούλου και Σωτηρία Αντωνοπούλου,  την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε Ηλείας Τίτα Τερζή, που ήταν και η «μάνατζερ» της επιχείρησης, αλλά και την Ευγενία Κανελλοπούλου (σ.σ θεία μαθήτριας) που στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος αυτή την προσπάθεια.

Το Νο 1

Το «Άθυρμα» ήταν το περίπτερο Νο 1 που έβλεπαν οι επισκέπτες μπαίνοντας στον χώρο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα θερμά συγχαρητήρια όλων, λόγω της πρωτοτυπίας, του τρόπου παρουσίασης, και των εντυπωσιακών δημιουργιών των παιδιών αλλά και της θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από την ομάδα. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ.κ Δανιήλ, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης με τον συνεργάτη του Βασίλη Χριστακόπουλο και άλλα στελέχη του υπουργείου, οι βουλευτές Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Γιάννης Κουτσούκος, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης με τη σύζυγό του πρόεδρο της Συμπολιτείας Ολυμπία – Ήλιδα Σοφία Χίντζιου, ο πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Ναυτιλίας Διον. Καλαματιανός, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ο πρ. Γεν. Διευθυντής ΕΠΕΑΕΚ Νίκος Καλάκος, ο Ηλείος παρολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών Ελένη Μπερτσάτου, συνεργάτης της πρ. βουλευτού κας Αυγερινοπούλου αλλά και δεκάδες Ηλείοι και όχι μόνο, ενώ θερμά συγχαρητήρια δέχθηκαν και από την πρόεδρο του ΣΕΝ Μαρία Γιαννάτου.

Σε όλους, η Διευθύντρια κα Πετρόγιαννη εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ, συγκινημένη για την αγάπη και την υποστήριξή τους. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργη Τάκη Δόξα, για την προσπάθεια που κατέβαλε για τη διαφήμιση της δράσης του σχολείου, τον Δήμο Πύργου και τον Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή για την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση, την εταιρία  Multi Production και τον Λευτέρη Βαρουξή για την έκδοση του διαφημιστικού υλικού, αλλά και τον Συνεταιρισμό Ταξί Ολυμπιακή Ένωση και τον πρόεδρο Δημήτρη Μιαούλη, για την αγάπη και στήριξη του σχολείου μας.

Η αντιπροσωπία του σχολείου επέστρεψε στον Πύργο με τις αποσκευές γεμάτες αγάπη, από αυτή που απλόχερα τους χάρισαν οι επισκέπτες του περιπτέρου και ήταν πιο σημαντική ανταμείβει για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο για την εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των παιδιών, αλλά και το κίνητρο για να επιστρέψουν το 2020, στην επόμενη Μαθητική Έκθεση  του ΣΕΝ.

Όλη η επικαιρότητα