Αθλητισμός

Κερδίζει τις εντυπώσεις ο Μαρκόπουλος

koroivos_makropoulos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λένε πως το μήλο πέφτει κάτω απ’ τη μηλιά και στην περίπτωση της οικογένειας Μαρκόπουλου ταιριάζει γάντι. Ο Χάρης Μαρκόπουλος βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του και χτίζει τη δική του ιστορία, όχι σαν βοηθός στη σκιά του, αλλά ως πρώτος και εξαιρετικά ανερχόμενος προπονητής. Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αρκετά, τα περισσότερα εκ των οποίων έμπειρες λύσεις. Ωστόσο, οι διοικούντες εξέπληξαν τους πάντες, δίνοντας το χρίσμα σε έναν άνθρωπο με προοπτικές, όραμα και ταλέντο, αλλά χωρίς εμπειρίες ως head coach. Η ιστορία φαίνεται πως θα τους δικαιώσει.

Ο Χάρης Μαρκόπουλος βρίσκεται μόλις τρεις μήνες στην Ηλεία (απ’ όπου είναι και η καταγωγή του) και έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες με τη σκληρή δουλειά. Τη μεθοδικότητα και τις πλούσιες ικανότητές του. “Έχτισε” μια ομάδα χωρίς πολύ μεγάλο μπάτζετ, αλλά με μεγάλη δυναμική και κόσμο με υψηλές απαιτήσεις και μέχρι στιγμής βγάζει ασπροπρόσωπους όσους τον επέλεξαν…

Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Κόροιβος μετράει ήδη τρεις νίκες σε έξι αγωνιστικές και θα μπορούσε να είχε μία με δύο ακόμη, αν δεν είχε “αυτοκτονήσει” στην αναμέτρηση των Τρικάλων και σε αυτήν με το Ρέθυμνο στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας. Ακόμα και στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ οι νεοφώτιστοι ήταν εξαιρετικοί και έχασαν στις λεπτομέρειες. Απέναντι στον ΚΑΟΔ ήρθε το ζευγάρωμα των νικών (πρώτη ήταν αυτή της πρεμιέρας με αντίπαλο την ΑΕΚ) και το καλό τρίτωσε κόντρα στον Άρη, όπου έγινε και η τεράστια υπέρβαση.

Παρά το έλλειμμα εμπειρίας του, ο Μαρκόπουλος κοουτσάρει με ψυχραιμία, σύνεση και δυναμισμό όποτε χρειάζεται. Στον αγώνα με τον Άρη ο Κόροιβος βρέθηκε από την αρχή στο -16 και συνεχώς στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά ήταν διψήφια. Όμως, πίστεψε στην ανατροπή, πήρε τα τάιμ άουτ του όταν έπρεπε και στο τέλος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς μαζί με τους παίκτες του.

Μεγάλο του προσόν η ταπεινότητα και παρά την επιτυχημένη πορεία που ακολουθεί, διατηρεί τη μπάλα χαμηλά και αυτό προσπαθεί να μεταφέρει και στους παίκτες του. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Η ουσία είναι μία. Ο Κόροιβος στέκεται γερά στα πόδια του και συνεχίζει να στηρίζει τις επιλογές του που τον δικαιώνουν όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου, το ηλειακό μπάσκετ δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό κατά το παρελθόν και οι “κυανόλευκοι” κάνουν ξακουστό τον νομό στο πανελλήνιο…

Ελληνιάδης: “Δύναμή μας ο κόσμος της Ηλείας”

Πέραν από όσους βρίσκονται στο προσκήνιο, υπάρχουν και οι λεγόμενοι αφανείς ήρωες, όπως ο Σταύρος Ελληνιάδης! Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, ο οποίος κουβαλάει τεράστια εμπειρία από την επιτυχημένη του παρουσία στον χώρο προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Πετύχαμε μια νίκη ιστορικής σημασίας, απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο όπως είναι ο Άρης και αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστική στη συνέχεια. Στον Κόροιβο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, στην πρώτη του συμμετοχή στην Α1 και χρειάζεται στήριξη από το φίλαθλο κοινό. Η παρουσία τους στα εντός έδρας παιχνίδια είναι καταλυτική και περιμένουμε ανάλογες σκηνές καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Εξάλλου, ο κόσμος της Ηλείας είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Η μεθοδικότητα και η συνέπεια της διοίκησης αποτελούν τα ιδανικά εχέγγυα για την καθιέρωση στα μεγάλα σαλόνια. Ο Χάρης Μαρκόπουλος είναι μπροστάρης στο μεγάλο εγχείρημα και δείχνει πως στο μέλλον θα είναι ένας προπονητής που θα δουλέψει σε υψηλό επίπεδο. Η πορεία μας μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική και ευελπιστούμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια”.

Όλη η επικαιρότητα