Κόσμος

Κερί σε πίτσα έσβησε ο Πάπας για τα γενέθλια του

Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς παιδιά, τραγούδησαν σήμερα τα χρόνια πολλά στον πάπα Φραγκίσκο που έκλεισε τα 81 του χρόνια. Ο ίδιος γιόρτασε τα γενέθλια του σβήνοντας κερί σε πίτσα.

Το πλήθος τραγούδησε το Χρόνια Πολλά στα ιταλικά καθώς ο ποντίφικας εμφανίστηκε στο παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού (την επίσημη δηλαδή παπική κατοικία) με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου για το εβδομαδιαίο μήνυμά του.

Ο πρώτος λατινοαμερικανός πάπας γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες και το όνομά του είναι Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Ο πρώην καρδινάλιος της πρωτεύουσας της Αργεντινής έγινε επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, που αριθμεί 1,2 δισεκατομμύρια πιστούς, το 2013.

Τηρώντας την παράδοση, τα παιδιά κοίταζαν προς το παράθυρο όπου βρισκόταν ο πάπας και κρατούσαν αγαλματίδια του Ιησού βρέφους για να τα ευλογήσει εκείνος. Τα αγαλματίδια τοποθετούνται μετά στη φάτνη που στολίζουν πολλές οικογένειες στην Ιταλία.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει πολλές φορές προειδοποιήσει κατά του υπερβολικού υλισμού την εορταστική περίοδο, είπε: “Αυτά είναι τα αληθινά Χριστούγεννα. Αν αφαιρέσουμε τον Ιησού, τι θα μείνει; Μια άδεια γιορτή”.

Επιπλέον έκανε έκκληση για την απελευθέρωση έξι ρωμαιοκαθολικών καλογραιών που απήχθησαν από το μοναστήρι τους στην πόλη Ιγκουοριάκι της Νιγηρίας τον περασμένο μήνα. Ο πάπας ευχήθηκε τόσο οι συγκεκριμένες όσο και όλα τα άλλα θύματα απαγωγών να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα