Ελλάδα

Κέρκυρα: Αύξηση σχεδόν 50% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Πού παρατηρήθηκαν καθαρά αυξητικές τάσεις.
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές είναι οι τάσεις στα λύματα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας την ώρα που σχεδιάζεται ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση περισσότερων μέτρων μετά το Πάσχα.

Όσον αφορά την Αττική δεν παρουσιάζεται κάποια τρομερή μεταβολή μετά από την ανάλυση των λυμάτων, παρά το γεγονός πως σήμερα τα κρούσματα ήταν ξανά υψηλά.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός όμως πως στην Κέρκυρα παρουσιάζεται αύξηση του ιικού φορτίου σχεδόν 50% μία ανάσα πριν το Πάσχα.

Συγκεκριμένα αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο σε 3 περιοχές, πτωτικές σε επτά και σταθεροποιητικές σε 3 περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ.

Συγκεκριμένα καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+33%) και στην Κέρκυρα (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Βόλο (+25%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-39%) και στον Άγιο Νικόλαο (-71%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Χανιά (-12%), στην Ξάνθη (-21%), στο Ηράκλειο (-22%) και στην Πάτρα (-25%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Περιφέρεια Αττικής (+5%), στη Λάρισα (-5%) και στην Αλεξανδρούπολη (-7%).

Δείτε τον πίνακα:

Όλη η επικαιρότητα